Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala, liikuntapalvelut 
Liikuntapalvelujohtaja3007.12.2017 

13160-2017 (065)

Yhteistyösopimus jalkapallokenttien vuorojakopalveluista

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila:

Liikuntapalvelukeskuksella on ollut Suomen Palloliiton paikallisen piirin kanssa 2006 lähtien yhteistyösopimus, jossa on sovittu pallokenttien vuorojenjakopalveluiden ostamisesta pallopiiriltä. Sopimukset on uusittu pääsääntöisesti aina vuodeksi kerrallaan.

Sopimuksessa on määritelty tarkemmin mitkä liikuntapaikat kuuluvat vuorojenjakosopimuksen piiriin sekä miten vuorojen jako ja niiden laskutus hoidetaan. Yhteistyöhön sekä sopimukseen ollaan oltu tyytyväisiä. Näin ollen sopimusta on päätetty jatkaa tehden siihen vain muutamia tarkennuksia.

Kuluneella kesäkaudella on kokeiltu pallopiirin uutta ns. kotikenttämallia, jossa vuoroja pyrittiin keskittämään enemmän ns kotikentille. Tavoitteena oli tällä tavoin nostaa kenttien varausasteita sekä saada ne tehokkaampaan ja parempaan käyttöön. Kotikenttäajatteluun kohdistui kuitenkin myös epävarmuutta ja sen käytöstä haluttiin saada kokemuksia. Tästä syystä sopimus tehtiin vain syyskuun loppuun 2017 asti ulottuvana.

Kesäkauden loputtua liikuntapalvelut keräsi käyttäjiltä sekä omalta henkilökunnaltaan palautetta uudesta mallista ja arvioi kotikenttäajattelun onnistumista vuorojenjaossa. Palaute seuroilta oli kirjavaa. Toisille menettely sopi hyvin, mutta useassa vastauksessa koettiin että menettely suosi etenkin isoja seuroja. Osalla otteluiden järjestäminen omille vuoroille oli osoittautunut hankalaksi ja otteluasettelu aikaa vieväksi. Myöskään liikuntapalveluiden näkökulmasta malli ei ollut erityisen menestyksekäs. Olosuhteissa ei aina osattu varautua otteluihin esimerkiksi pukukoppien, viivojen, kentän leikkauksien ja maalien osalta, koska varauksissa ei näkynyt mitä milloinkin kentillä tapahtuu. Lisäksi päinvastoin kuin kokeilussa oli tavoitteena, kentillä havaittiin entistä enemmän tehotonta käyttöä. Kaiken kaikkiaan liikuntapalvelut ei jatkossa kannata vuorojakoa kotikenttäajattelun pohjalta.

Liikuntapalvelukeskus on tehnyt pallopiirin kanssa yhteistyösopimuksen jalkapallokenttien vuorojenjakopalveluista 1.10.2017–31.12.2018 väliselle ajanjaksolle. Liikuntapalvelukeskus maksaa Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirille 15 000 euron (alv 0 %) korvauksen sopimuksen mukaisten tehtävien hoitamisesta. Sopimus on liitteessä 1.

Liikuntatoimen johtosäännön mukaan liikuntapalvelujohtajan toimivallassa on tehdä liikuntatoimen osto-, myynti- ja vuokrasopimukset lautakunnan vahvistamissa rajoissa ja lautakunnan hyväksymien ohjeiden mukaan.

Liite 1Yhteistyösopimus jalkapallokenttien vuorojenjakopalveluista 2017-2018 (Sopimukseen kuuluu lisäksi seuraavat liitteet: kenttäerittely, vuorojenjaonperiaatteet, pisteytyserittely, ohje vuorojen kirjaamisesta ja nurmikenttiä koskeva ohjeistus)

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

PäätösPäätin tehdä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin kanssa liitteen 1 mukaisen yhteistyösopimuksen jalkapallokenttien vuorojako- ja laskutuspalveluista ajalle 1.10.2017–31.12.2018.

 

Markus Kalmari

Liikuntapalvelujohtaja

 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä liikuntalautakunnalle kirjallisen oikaisuvaatimuksen 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Jakelu

aoSPL Turun Piiri
tiedLiikuntalautakunta
tpvHatanpää Susanna
tiedLinnovaara Timo


Liitteet:

Liikp § 30
Liite 1:Yhteistyösopimus jalkapallokenttien vuorojenjakopalveluista 2017-2018