Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta2117.02.20158

2953-2014 (040)

Liikuntalautakunnan toiminnan ja talouden vuosiraportti 2014

Tiivistelmä:

Liikuntalautakunnalle esitetään tiedoksi vuoden 2014 toiminnan ja talouden vuosiraportti.

Liiklk § 21

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 12.2.2015:

 Vuosiraportin 2014 käsitteleminen

Liikuntalautakunnan vuoden 2014 tilinpäätös valmistuu osana peruskaupungin tilinpäätöstä. Tilinpäätökseen liittyvä lautakuntien toiminnan ja talouden vuosiraportti 2014 on toimitettava kaupungin konsernihallintoon talousasioihin 19.2.2015 mennessä. Vuosiraportissa raportoidaan valtuuston sitoviksi asettamien taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen sekä kaupunginvaltuustolle tiedoksi annettavien tunnuslukujen toteutuminen 1.1.–31.12.2014. Vuosiraportissa raportoidaan myös kaupunginvaltuuston kullekin toimielimelle talousarvion yhteydessä päättämät päätöslauselmat.

Toteutumistiedot viedään tiedoksi lautakuntaan. Samassa yhteydessä käsitellään myös operatiivisten palvelutuotantosopimusten toteutuminen vuodelta 2014.

Strategisen sopimuksen toteutuminen

Liikuntalautakunnan strategisessa sopimuksessa raportoitavat tunnusluvut ovat samat kuin tilinpäätökseen raportoitavat seurantatiedot.

Liite 1Talousarvion toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutuminen 2014

Operatiivisten sopimusten toteutuminen

Liikuntalautakunta hyväksyi strategista sopimusta täydentävän Liikuntapalvelujen operatiivisen sopimuksen 21.1.2014 § 7. Liitteessä on kuvattu sopimuksen lautakunnan painopisteitä toteuttavien, operatiivisten tavoitteiden ja toiminnan tunnuslukujen toteutuminen vuonna 2014.

Liite 2Liikuntapalveluiden operatiivisen sopimuksen toteuma 2014

Taloudellisten tavoitteiden toteutuminen

Tilanteessa 12.2.2015, jolloin tilinpäätösluvut ovat melkein valmiit, lautakunnan toteutuneet tulot olivat vuonna 2014 yhteensä 4,0 milj. € ja menot 21,8 milj. €. Liikuntalautakunnan nettomenot olivat 17,8 milj. €. Talousarvio alittui kokonaisuudessaan 0,21 milj. €. Se on 1,2 % koko lautakunnan talousarvion nettosummasta. Tästä tulojen alitusta oli 0,37 milj. € ja menojen alitusta 0,58 milj. €.

Talousarvion alittuman ennustetta enemmän johtuu toimintakulujen vähentymisenä ennustetta enemmän tulosyksikköryhmässä LIIKOMAT, Aktivointi 0,08 milj. € ja LIIKLKYH vuokrien oikaisu 0,12 milj. € sekä sisäiset maksutuotot ennakoitua suurempana toteumana 0,1 milj. €.

Oheismateriaali 1Talousarvion toteutuminen 2014, määrärahat ja tuloerät

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

Toimintaa leimasi voimakas talouden tasapainottamisen tarve, edellisen vuoden noin puolen miljoonan euron alijäämä oli kurottava umpeen sekä käyttömaksuja korottamalla, että palveluja leikkaamalla. Asiaa suunniteltiin hyvässä yhteistyössä lautakunnan kanssa ja tavoitteessa myös onnistuttiin, jopa ylitettiin.

Sekä kesäuimalat että Impivaaran uimahalli ylittivät reippaasti kävijätavoitteensa, Impivarassa ylitettiin ensimmäistä kertaa aikanaan tavoitteeksi asetettu 500.000 kävijän raja. Lausteen uimahalli suljettiin ja Paattisten uimahallin yleisövuoroista luovuttiin syksystä alkaen.

Liikuntaseurojen avustuksia jouduttiin leikkaamaan n. 100.000 eurolla. Kimmoke-, seniori- ja tykyrannekkeiden käyttö ylittivät kaikki asetetut tavoitteet. Henkilöstölle asetettu htv-tavoite saavutettiin, jopa alitettiin.

Palloiluhallin kaavaa ja tilaohjelmaa viimeisteltiin ympäristötoimen sekä kiinteistölaitoksen toimesta, mutta päätöksentekoon asti ei vieläkään ylletty ja hanke näyttääkin etenevän tahmeasti.

Turun seudun yhteinen ”Rajattomasti liikuntaa” – hanke eteni positiivisesti neljäntenä toimintavuotenaan käynnistäen mm. OKM:n rahoittaman kansallisen pilottihankkeen ”seuraverkko”.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee vuoden 2014 vuosiraportin ja sopimusten toteutumisen tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Liiklk § 21
Liite 1:Talousarvion toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutuminen
Liite 2:Liikuntapalveluiden operatiivisen sopimuksen toteuma 2014