Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4518.03.20148

13375-2013 (045)

Veritasstadionin kentän vuokra

Tiivistelmä: -

Liiklk § 45

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

Liikuntalautakunta antoi Liikuntapalvelukeskukselle kokouksessaan 18.2.2014  selvitettäväksi perusteet Veritasstadionin kentän peruskorjauksesta 2011-2012 aiheutuneeseen vuokran nousuun vuodesta 2013 alkaen 137.221 €/vuosi aina vuoteen 2022 asti.

Liikuntalautakunnalla oli peruskorjaushankkeeseen sitouduttaessa käsitys että Veritasstadionin nurmikentän peruskorjaus ei nosta kentästä perittävää vuokraa, vaan kysymyksessä on huonokuntoisen vuosina 1985-1986 edellisen kerran peruskorjatun kentän palauttaminen entiseen kuntoon (= ylläpitokorjaus) ja että hanke rahoitetaan ns. korjausvelkapääomalla, jota kaikilta palvelualueilta kerätään hallintaansa luovutetuista tiloista ns. perusvuokran lisäksi. Tämä määräraha on tarkoitettu sellaisiin peruskorjauksiin, joissa kohde palautetaan ns. normaaliin käyttökuntoon entiselleen, tässä tapauksessa jalkapalloliigaotteluiden edellyttämään kuntoon alkuperäisen käyttötarpeen mukaisesti, eikä kohteessa tehdä toiminnallisia muutoksia.

Kasvavaa vuokraa ei myöskään ollut merkittynä listaukseen, jonka Liikuntapalvelukeskus sai muiden vuokrakohteiden osalta Tilaliikelaitokselta asiaan kuuluvassa aikataulussa syksyllä 2012. Liikuntapalvelukeskus havaitsi Tilaliikelaitoksen yksipuolisen vuokrankorotusratkaisun vasta syksyllä 2013 tarkastellessaan perusteetta kohonneita vuokrakulujaan. Tämä 137.221 euron vuokrankasvu aiheutti suurimman osan liikuntapalvelujen talousarviomenojen ylityksestä vuonna 2013.

Kohde siirtyi Kiinteistöliikelaitokselta Tilaliikelaitokselle juuri ennen peruskorjausta osana kaupungin omaisuuden tasejärjestelyjä ja Tilaliikelaitos esittää perusteenaan, että emme juuri tästä kohteesta ole ehtineet kerryttää korjausvelkapääomaa. Liikuntapalvelukeskus puolestaan on ymmärtänyt, että yhteisesti kaupungissa kerättävä korjausvelkapääoma ei ole kohteittain sidottu, vaan se on käytettävissä kohteisiin, jossa ylläpitokorjaustarve kulloinkin on suurin.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että liikuntalautakunta vapautetaan 137.221 euron vuokrankorotuksesta ja toteaa, että hanke kuuluu rahoittaa Tilaliikelaitoksen ns. ylläpitokorjauksia varten keräämästä pääomasta. Toisena vaihtoehtona liikuntalautakunta näkee, että vastaava määräraha lisätään liikuntalautakunnan talousarvioon vuodesta 2014 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi päätettiin lisätä asiakirjoihin asian aiempi päätöksenteko ja siihen liittyvä selvitys päätöksiä tehtäessä käytössä olleista tiedoista. Marjaana Risku laatii selvityksen.

Liite 1Asiaan liittyvä päätöksenteko ja selvitys

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Liiklk § 45
Liite 1:Asiaan liittyvä päätöksenteko ja selvitys