Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta1421.01.201414

592-2014 (032, 643)

Turku Cricket Club ry:n hinnanalennusanomus Pansion kisapuiston käytöstä

Tiivistelmä: -

Liiklk § 14

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Turku Cricket Club ry on lähettänyt liikuntalautakunnalle 28.11.2013 anomuksen Pansion kisapuiston kenttämaksujen alentamisesta kesän 2014 osalta.

Liite 1Turku Cricket Club ry:n anomus

Turku Cricket Club anoo käyttömaksujen alentamista siten, että seuran harjoituksista ja lyhyemmän pelimuodon peleistä veloitetaan yhden tunnin maksu ja pidemmän pelimuodon peleistä kahden tunnin maksu.  Voimassa olevan hinnaston mukaisilla hinnoilla kesän 2014 harjoitus- ja otteluvuoroista kertyisi noin 900 euron lasku ja seuran esittämällä alennuksella noin 300 euroa. Lajin harjoitukset kestävät 3-4 h, lyhyemmän pelimuodon pelit noin 5 h ja pidemmän pelimuodon pelit noin 10 h.

Liikuntalautakunta on 18.6.2013 § 90 tarkistanut hinnastoa. Kaudesta 2014 alkaen on päätetty periä käyttömaksu suurten hiekkakenttien käytöstä. Lasten alle 20-vuotiaiden käyttö kentillä on yhä maksutonta, mutta aikuisten vuoroista peritään maksu. Maksu, jossa on jo kunnan subventiota. Aiemmin maksullisuuden piirissä oli ainoastaan muutama hiekkakenttä. Jatkossa tämä laajenee koskemaan myös muita vastaavia suuria varattavissa olevia hiekkakenttiä. Sama maksuperiaate on käytössä esim. koulujen saleissa, palloiluhalleissa ja keinonurmikentissä. Maksuperiaatteiden yhtenäistämisen tavoitteena on ollut lajien tasa-arvoinen asema. Maksu on 8 €/h.

Käytäntö on yhteneväinen lähes kaikkien liikuntapaikkojen kesken. Liikuntapaikan käyttöasteella ei ole merkitystä paikan maksullisuuden määrittelyssä. Lajien otteluiden ja harjoitusten kesto vaihtelee. Maksuperusteena käytetään kuitenkin tuntihintaa.

Suuren hiekkapintaisen kentän kokonaisvuosikustannukset syntyvät useasta erästä. VTT:n tekemän kansallisen tutkimuksen mukaan suuren hiekkakentän (=Pansion Kisapuisto) kokonaiskustannus on noin 125 000-177 000 euroa. VTT:n tutkimuksen mukaan rakennuskustannukset (eli pääomakustannukset) ovat vuosikustannuksista noin 50 %, käyttökustannukset (mm. välineistö, vesi, sähkö, siivous, lanaus) muodostaa kustannuksista noin 40 % ja kunnossapitokustannukset noin 10 %. Liikuntapalvelukeskus tekee myös omaa kustannuslaskentaa. Laskenta ei ole hiekkakenttien osalta valmistunut, sillä kaikki kentät siirtyivät liikuntapalvelukeskuksen hallintaan n. 1,5 vuotta sitten. Ensimmäinen kokonainen tilivuosi on ollut 2013. Tilinpäätös 2013 valmistuu vasta myöhemmin.

Liikuntapalvelukeskuksen mielestä perusteita maksuvapautukselle ei ole.

Turku Cricket Club ry on anomuksessaan esittänyt useita lisäkysymyksiä. Lisäkysymyksiin halutaan todeta:

Mikäli kenttä ei ole käyttökunnossa, vuoroa ei laskuteta. Pelikelvottomuudesta tulee ilmoittaa välittömästi liikuntapalvelukeskukseen. Kentän pelikelvottomuuden vahvistaa liikuntapalvelukeskuksen työntekijä. Mikäli ottelu on jo alkanut, mutta keskeytyy liikuntapalvelukeskuksesta riippumattomasta syystä, vuoro laskutetaan normaalisti. Pansion Kisapuiston kenttä kuuluu jo nykyisellään korkean hoitotason kenttiin. Peruskorjauksen jälkeen rakenteelliset ongelmatkin poistuvat. Kentän kunnossapito ostetaan alihankintana Kuntec Oy:ltä. Kunnostustyöt on ennen viikonlopun otteluita tehty perjantaina. Kenttä kunnostetaan ja laitetaan pelikuntoon kaupungin toimesta olemassa olevien ylläpitosopimusten mukaisesti. Seuran omasta pienimuotoisesta kunnostustyöstä ei makseta korvausta.

Hinnan alennukseen ei kuitenkaan ole perusteita.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntapalvelukeskus päättää hylätä Turku Cricket Club ry:n anomuksen Pansion Kisapuiston kentän hinnanalennuksesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhola Kaija
tiedHatanpää Susanna
tiedPyöli Ismo
tiedRiski Jaana


Liitteet:

Liiklk § 14
Liite 1:Turku Cricket Club ry:n anomus