Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 64 11.05.2010 9

1419-2009 (041, 650)

Tarveselvitys Nunnavuoren palloiluhallin peruskorjauksesta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 64

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / Liikuntasuunnittelija Soile Varpio:

Liikuntalautakunta on merkinnyt Nunnavuoren palloiluhallin peruskorjaushankkeen liikuntatoimen peruskorjaushankelistalle, joka on viimeksi käsitelty ja hyväksytty liikuntalautakunnassa 7.4.2009. Tilaliikelaitoksen investointiohjelmassa 2010–2012 Nunnavuoren palloiluhallin peruskorjaukseen on varattu 2 milj. €. Liikuntapalvelukeskuksen ja tilaliikelaitoksen yhteistoimintapalaverissa 16.9.2009 todettiin, että hallin korjauksen osalta edetään tarveselvityksen kanssa.

Liite 1Tarveselvitys

Liikuntapalvelukeskuksen tarveselvitys perustuu Nunnavuoren palloiluhallia käyttävien urheiluseurojen, opetustoimen, hallin huollosta vastaavan työnjohdon sekä hallin valvojan määrittelemiin tarpeisiin.

Liikuntapalvelukeskuksen tarveselvityksestä käy ilmi ne tarpeet, jotka hallia käyttävät tahot ovat tuoneet esiin omien toimintojensa pyörittämisen kannalta. Selvityksessä käydään läpi peruskorjauksen tarpeellisuus, toiminnan kuvaus, tilan yhteiskäyttö, kuvaus muutoksesta sekä hankkeen aikataulu.

Nunnavuoren palloiluhalli on valmistunut vuonna 1977. Suuria korjauksia ei ole sen jälkeen tehty. Toiminnallisesti halli on olennainen harjoittelu- ja kilpailupaikka usealle sisäliikuntalajille. Halli on noussut pääareenaksi eritoten koripallolle. Alueellisesti halli on tärkeä, sillä Runosmäen alueen väestöennusteen mukaan alle 15-vuotiaiden osuus tulee alueella kasvamaan tulevina vuosina. Myös koulukäyttö hallissa on runsasta. Asiakastyytyväisyys suuriin koulun saleihin on viimeisten vuosien aikana laskenut huomattavasti.

Erityisiä puutteita on hallin esteettömyydessä ja varastotiloissa. Myös pukuhuone- ja oheistilat vaativat korjausta. Puulattian uusiminen on tarpeen. Käyttäjät ovat antaneet runsaasti palautetta ilmanlaadusta ja kertoneet, että urheilijoilla on esiintynyt hengitystieoireita. Pieni kosteusvaurio on korjattu keväällä 2010, mutta peruskorjaus ja myös ilmastoinnin uusiminen on tarpeen.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta hyväksyy liitteen 1 Nunnavuoren palloiluhallin peruskorjausta varten tehdyn tarveselvityksen käsitellyksi ja esittää tilaliikelaitokselle, että tämä ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin hankesuunnitelman laatimiseksi. Lisäksi liikuntalautakunta ehdottaa, että tilaliikelaitoksen johtokunta osoittaa tarvittavat suunnittelu- ja rakentamismäärärahat vuosille 2011–2012.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiTilaliikelaitoksen johtokunta
esiTilaliikelaitos


Liitteet:

Liiklk § 64
Liite 1:Tarveselvitys