Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 11 19.01.2010 11

15459-2009 (056)

Avustusten jakoperiaatteet: Projektiavustus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 11

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Liikuntalautakunta on käsitellyt vuoden 2010 avustusten jakoperiaatteita 15.12.2009 § 232. Tällöin avustusten jakoperiaatteet hyväksyttiin muilta osin paitsi strategisen starttiavustuksen osalta. Strateginen starttiavustus palautettiin uuteen valmisteluun.

Liikuntapalvelukeskus esittää, että strategisen starttiavustuksen nimi muutetaan projektiavustukseksi. Uusi nimi kuvastaa selvemmin avustuksen luonnetta. Avustuksellahan tuetaan kunnan ja järjestön yhteistoiminnallisia hankkeita, uudenlaisten toimintamallien aloittamista sekä yhteiskunnallisesti merkittävää liikunnanedistämistyötä.

Edelleen esitetään, että projektiavustus kohdistuu entistä enemmän ennalta määritettyihin teemoihin. Teemat ovat liikuntatoimen strategian mukaisia painopistealueita. Teemat voivat vaihdella vuosittain. Vuodelle 2010 esitetään teemoiksi:

Edelleen hakukäytäntöä esitetään muutettavaksi. Haku tulee tapahtua pääsääntöisesti etukäteen ennen hankkeen aloittamista. Hakuvaiheessa tulee esittää hankesuunnitelma, jossa esitetään hankkeen tavoitteet, toteutus sekä rahoitus (tulot ja menot). Hankkeen päätyttyä siitä tulee tehdä raportti ja arviointi.

Avustuksen maksatuksen suhteen esitetään, että puolet myönnetystä avustuksesta voidaan maksaa seuran tilille ennen hankkeen alkua tai sen alkuvaiheessa ja puolet hankkeen päättymisen jälkeen. Hankkeen päättymisen jälkeen tulee esittää kuitit toteutuneista kustannuksista ja tuloista.  Mikäli toteutuma on arvioitua pienempi, myös avustus pienenee sen mukaisesti. Sen sijaan mikäli toteutuma ylittää kustannusarvion, avustus ei suurene.

Liite 1Jakoperiaatteet

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta hyväksyy projektiavustuksen jakoperiaatteet liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Liiklk § 11
Liite 1:Jakoperiaatteet