Projektiavustus

 

Avustusmuodon tavoite: 

Avustuksella tuetaan kunnan ja järjestön yhteistoiminnallisia hankkeita, uudenlaisten toimintamallien aloittamista sekä yhteiskunnallisesti merkittävää liikunnanedistämistyötä.

 

Kohderyhmä:

Turkulaiset urheilu- ja liikuntaseurat sekä muut rekisteröidyt yhdistykset ja yhteisöt, jotka järjestävät liikuntaa.

 

Avustuksen jakoperiaatteet:

Avustusta jaetaan hankkeisiin, jotka kohdistuvat ennalta määriteltyihin teemoihin. Teemat voivat vaihdella vuosittain. Vuonna 2010 avustuksella tuetaan:

·Nuorten liikunnasta syrjäytymisen ehkäisyä: yhteisöllisyyden lisääminen, drop out -ilmiön ehkäiseminen, 12–15-vuotiaiden passiivisten nuorten toiminta, ”ongelmanuorten” liikuttaminen, ennaltaehkäisevä työ ja elämänhallinnan tukeminen 

·Aikuisten ja ikääntyneiden hyöty- ja arkiliikunnan edistämistä: erityisesti passiivisiin aikuisiin ja vanhuksiin kohdistuva toiminta, aikuisten terveysliikunta

·Lasten harrastemuotoista toimintaa: uuden harraste- ja matalan kynnyksen toiminnan aloittaminen

 

Hankkeen ja toiminnan tulee olla uutta tai uudestaan aloitettua ja sen tulee pyrkiä pysyvyyteen. Avustus on kertaluonteinen.

 

Kuluina huomioidaan mm. ohjaajien tuntipalkkiot, markkinointi- ja tiedotuskulut, tilavuokrat ja välinehankinnat. Avustusta ei myönnetä jäsen-, lisenssi- ja osallistumismaksuihin. Kuluista vähennetään saadut tulot, joita ovat esimerkiksi osallistumismaksut. Näin saadaan ns. nettokustannukset. Avustusta myönnetään enintään 50 % hankkeen nettokustannuksista. Avustus on harkinnanvarainen.

 

Tukea voi saada myös laajempiin usean vuoden kestäviin yhteistyöhankkeisiin. Edellytyksenä on, että yhteistyöhankkeen avulla otetaan käyttöön uudenlaisia seuran ja kunnan yhteistoimintamalleja. Tällöin pyrkimys on, että liikuntalautakunta sitoutuu hankkeen avustamiseen 2-3 vuodeksi. Liikuntatoimella on jo olemassa oleva yhteistyömalli Lahjan Tyttöjen LIKE-hankkeen kanssa.

 

Avustusta tulee hakea pääsääntöisesti etukäteen ennen hankkeen alkamista. Mikäli hanke on alkanut ennen hakupäivämäärää, avustusta voi hakea taannehtivasti. Hakuvaiheessa tulee esittää hankesuunnitelma, jossa esitetään hankkeen tavoitteet, toteutus sekä rahoitus (tulot ja menot). Hankkeen päätyttyä siitä tulee tehdä raportti ja arviointi.

 

Puolet myönnetystä avustuksesta voidaan maksaa seuran tilille ennen hankkeen alkua tai sen alkuvaiheessa ja loppuosa hankkeen päättymisen jälkeen. Hankkeen päättymisen jälkeen tulee esittää kuitit toteutuneista kustannuksista ja tuloista. Mikäli toteutuma on arvioitua pienempi, myös avustus pienenee sen mukaisesti. Sen sijaan mikäli toteutuma ylittää kustannusarvion, avustus ei suurene.

 

Erityisehdot:

-

 

Hakuaika:

Avustuksia käsitellään kaksi kertaa vuodessa. Hakupäivät ovat 26.3. ja 27.8.2010.