Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 46 10.02.2009 10

13736-2008 (041)

Talousarvion noudattamista koskevat määräykset

Tiivistelmä: -

Liiklk § 46

Hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen:

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 17.11.2008 § 254 talousarvion noudattamista koskevat määräykset vuodelle 2009. Hallintokuntien tulee noudattaa määräyksiä talousarviota toteuttaessaan talousarviovuoden aikana.

Talousarvion noudattamista koskevat määräykset täydentävät muita kuntataloutta koskevia säädöksiä. Vuoden 2009 määräykset perustuvat osittain aiempiin normeihin. Määräyksistä on karsittu ohjeistusta, jota löytyy muista talouden hoitamiseen liittyvistä ohjeista. Jäljelle on jätetty ohjeistus, joka on olennaista juuri vuoden 2009 talousarvion noudattamisessa.

Seuraavassa on tärkeimmät muutoskohdat aikaisempiin määräyksiin nähden:

Toiminnan ja talouden kehittymisen raportointi

Raportointi kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle

Talousarvioon ja -suunnitelmaan sisältyvät toimielimen tuloskorteissa olevat kriittiset menestystekijät arviointikriteereineen ja tavoitearvoineen ovat kaupunginvaltuustoon nähden sitovia. Samoin sitovia ovat muut mahdollisesti kaupunginvaltuuston erikseen (KV)-merkinnällä sitoviksi hyväksymät tavoitteet. Kaupunginvaltuustoon nähden sitovia ovat myös työvoiman tavoitetasot vuodelle 2009 sekä talousarviokirjassa rasteroinnilla ilmaistut määrärahat ja tuloarviot tai netto.

Talouden toteutumisraportit tehdään kaksi kertaa talousarviovuoden aikana, maaliskuun ja heinäkuun lopun tilanteen mukaan. Samassa yhteydessä laaditaan tilikauden talouden toteutumisennusteet. Marraskuussa annetaan kaupunginhallitukselle ylimääräinen talouden toteutumisen ennuste.

Tilikauden 1.1.–31.12.2009 lopullinen toiminnan ja talouden toteutuma raportoidaan tasekirjaan liitettynä.

Toiminnan ja talouden seurantaraportit toimitetaan kaupunginhallituksen käsittelyyn kuuden viikon sisällä raportointikauden päättymisestä. Raportointiin sisällytetään lautakunnan selvitykset sekä kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajien niiden johdosta antamat lausunnot, mikäli raportit poikkeavat kaupunginvaltuuston vahvistamasta talousarviosta ja taloussuunnitelmasta. Maailmantalouden kriisistä johtuen 1. toteutumisennuste maaliskuun tilanteen mukaan raportoidaan kaupunginhallitukselle talouden ennusteen osalta virkamiesvalmisteluna huhtikuun 20. päivään mennessä.

Raportointi lautakunnalle ja apulaiskaupunginjohtajille

Virasto raportoi lautakunnalle ja virastopäällikkö apulaiskaupunginjohtajalle talouden ja toiminnan kehittymisestä sekä työvoiman käytöstä kuukausittain. Aikaisemmin raportointivelvollisuus oli joka toinen kuukausi.

Liite 1Talousarvion noudattamista koskevat määräykset vuodelle 2009

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää merkitä tiedokseen talousarvion noudattamista koskevat vuoden 2009 määräykset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Liiklk § 46
Liite 1:Talousarvion noudattamista koskevat määräykset