Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kiinteistökehitys ja isännöinti 
Maanhankintapäällikkö26916.12.2022 

14917-2022 (10 01 00)

Inspehtorinkadun katusuunnitelmaan liittyvä sopimus kulkupaikkarasitteesta (Civiksen-polku, Inspehtorinkatu)

Turun kaupunki on laatimassa katusuunnitelmaa Inspehtorinkadun muuttamiseksi jalankulkua ja pyöräliikennettä suosivaksi. Hankkeelle on anottu Traficomin investointiavustusta.

Osa hankealueesta kohdistuu Turun Ylioppilaskyläsaäätiön omistamalle tontille 853-11-109-3 ja määräalalle 853-11-9903-0-M504, koska olemassaolevat katurakenteet on aikanaan toteutettu ko. alueille ulottuvina.

Kohde liittyy Traficomin kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelman avustushakuun. Hankealueen tulee olla kokonaan kaupungin hallinnassa ja ylläpidossa. Asian järjestämiseksi on neuvoteltu ylioppilaskyläsäätiön kanssa, ja alueen keskeneräisen asemakaavoitustilanteen takia on päädytty siihen, että kaupungin hallinnasta puuttuvien alueiden osalta tehdään kiinteistönmuodostamislain 154 §:n 11. kohdan tarkoittama sopimus kulkuyhteysrasitteesta. Rasitealueiden omistusjärjestelyt toteutetaan myöhemmin alueen asemakaavamuutokseen liittyvän maankäyttösopimuksen yhteydessä. Tässä vaiheessa sopimus tehdään korvauksetta. Kaupunki vastaa katukäyttöön liittyvien alueiden toteuttamisesta ja ylläpidosta.

Turun Ylioppilaskyläsäätiön hallitus on hyväksynyt sopimuksen 15.12.2022.

Liite 1​Rasitesopimus ja kartta

Maanhankintapäällikkö Ilkka Uusi-Uola:

Päätös​Päätin hyväksyä rasitesopimuksen, jolla kävelyn ja pyöräilyn edistämishankkeen mukaiset Inspehtorinkadun katusuunnitelman alueet saadaan puuttuvilta osin kaupungin hallintaan ja ylläpitoon.

Sopimuksen sisältö on oheisen liitteen mukainen.

Hankerahoituksen varmistamiseksi päätös saadaan panna täytäntöön odottamatta päätöksen lainvoimaisuutta.

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoTurun Ylioppilaskyläsäätiö - Studentbystiftelsen i Åbo
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedXXXXX


Liitteet:

Kypakiis § 269
Liite 1:Rasitesopimus luonnos