Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus 
Maankäyttöjohtaja1523.08.2022 

6386-2020 (10 00 01, 14.05)

Sopimus Topinojan kiertotalouspuiston asemakaava-alueen jäte-, vesi- ja hulevesiverkoston suunnittelusta, kilpailuttamisesta, rakentamisesta ja omistuksesta

Maankäyttöinsinööri Reino And, 16.8.2022:

Turun kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto päätti 8.6.2020 § 38 § Turun kaupungin ja Kaarinan kaupungin välisen Topinojan kiertotalouspuiston asemakaavan edellyttämän maankäyttösopimuksen. Turun kaupungin ja Kaarinan kaupungin välinen maankäyttösopimus allekirjoitettiin 20.10.2020. Maankäyttösopimus koski Topinojan kiertotalouspuiston Kaarinan kaupungin puolella sijaitsevaa ja Turun kaupungin omistamaa aluetta. Maankäyttösopimuksessa sovittiin, että Turun kaupunki vastaa kustannuksellaan kaikista sopimusalueelle rakennettavien katujen sekä muun yhdyskuntatekniikan mukaan lukien vesihuolto suunnittelusta, kilpailuttamisesta ja rakennuttamisesta. Turun kaupunki rakentaa alueen infran siinä laajuudessaan ja aikataulussa, jota alueen tonttien myynti ja toteuttaminen vaatii. 

Koska maankäyttösopimuksessa ei sovittu jäte- ja vesihuoltoverkostojen yksityiskohdista, on Turun kaupunki, Kaarinan kaupunki ja Turun Vesihuolto Oy laatineet erillisen sopimuksen, jolla sovitaan maankäyttösopimuksen sopimusalueelle rakennettavien jäte- ja vesihuoltoverkostojen suunnittelusta, kilpailuttamisesta, rakentamisesta, omistuksesta ja kunnossapidosta. Todetaan, että kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto oikeutti maankäyttöjohtajan tekemään maankäyttösopimukseen tarvittaessa vähäisiä muutoksia ja tarkennuksia. Laaditulla sopimuksella Turun kaupunki, Kaarinan kaupunki ja Turun Vesihuolto Oy sopivat ko. maankäyttösopimuksen sopimisalueelle toteutuvien jäte- ja vesihuoltoverkostojen yksityiskohdista. 

Jäte- ja vesihuoltoverkoston suunnittelusta, kilpailuttamisesta, rakentamisesta ja kunnossapidosta vastaa kustannuksellaan Turun Vesihuolto Oy ja hulevesiverkoston suunnittelusta, kilpailuttamisesta, rakentamisesta ja kunnossapidosta vastaa kustannuksellaan Turun kaupunki. Jäte- ja vesihuoltoverkoston omistaa Turun Vesihuolto Oy ja hulevesiverkoston Turun kaupunki.

Turun kaupunki on laatinut liitteenä olevan sopimuksen, jonka mukaisesti Turun kaupunki, Kaarinan kaupunki ja Turun Vesihuolto Oy sopivat 20.10.2020 allekirjoitetun maankäyttösopimuksen sopimusalueelle toteutuvien jäte- ja vesihuoltoverkostojen yksityiskohdista ja tarkennuksista. Turun Vesihuolto Oy ja Kaarinan kaupunki ovat hyväksyneet sopimuksen.

Liite 1Sopimus

Maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi:

PäätösPäätin hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen, jonka mukaisesti Turun kaupunki, Kaarinan kaupunki ja Turun Vesihuolto Oy sopivat 20.10.2020 allekirjoitetun maankäyttösopimuksen sopimusalueelle toteutuvien jäte- ja vesihuoltoverkostojen yksityiskohdista ja tarkennuksista.

Jyrki Lappi

maankäyttöjohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoKaarinan kaupunki
aoTurun Vesihuolto Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta


Liitteet:

Kypaksm § 15
Liite 1:Sopimus