Sopimus

 

Sopimuksen osapuolet

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

PL 355

20101 Turku

 

ja

 

Kaarinan kaupunki

Y-tunnus 0133226-9

PL 12

20781 Kaarina

 

ja

 

Turun Vesihuolto Oy

Y-tunnus

Halistentie 4

20540 Turku

 

 

Kaupungin päätökset

 

Maankäyttöjohtajan päätöspöytäkirja x.x.2022 § x

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Sopimuksen tarkoitus on sopia Topinojan kiertotalouspuiston 20.3.2021 voimaan tulleen asemakaava-alueen (202 A1550) jäte-, vesi- ja hulevesiverkoston suunnittelusta, kilpailuttamisesta ja rakentamisesta. Tällä sopimuksella sovitaan ko. verkostoon liittyvistä yksityiskohdista.

 

Todetaan, että Turun kaupungin ja Kaarinan kaupungin välinen maankäyttösopimus, koskien Topinojan kiertotalouspuiston asemakaava-aluetta, on allekirjoitettu 20.10.2020. Turun kaupunki sitoutuu kustannuksellaan suunnittelemaan, kilpailuttamaan ja rakentamaan sopimusalueen yhdyskuntatekniikan.

 

Sopimuksen ehdot

 

1. Vesihuoltoverkoston suunnittelu, kilpailuttaminen ja rakentaminen

 

Turun Vesihuolto Oy kustannuksellaan suunnittelee, kilpailuttaa ja rakentaa Topinojan kiertotalopuiston asemakaava-alueen jäte- ja vesihuoltoverkoston ja niihin liittyvät rakenteet ja laitteet siinä laajuudessa kuin ko. asemakaava-alueen toteuttaminen edellyttää. Turun kaupunki vastaa hulevesijärjestelmän kustannuksista.

 

2. Vesihuoltoverkoston omistus ja hallinta sekä liittymismaksut

 

Turun Vesihuolto Oy omistaa ja hallitsee jäte- ja vesihuoltoverkoston. Turun kaupunki omistaa hulevesijärjestelmän.

 

Turun Vesihuolto Oy:llä on oikeus periä normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut, kun alueille toteutetut rakennukset liitetään ko. verkostoihin. Turun Vesihuolto Oy:n liittymispisteet sijaitsevat asemakaavan mukaisilla katualueilla.

 

3. Vesihuoltoverkoston kunnossapito

 

Topinojan kiertotalouspuiston asemakaava-alueen jäte- ja vesihuoltoverkoston kunnossapidosta vastaa kustannuksellaan Turun Vesihuolto Oy ja hulevesiverkostosta Turun kaupunki.

 

4. Liittyminen myöhemmin vesihuoltoverkostoon

 

Jäte- vesi ja hulevesiverkosto suunnitellaan ja rakennetaan asemakaavan (202 A1550) toteuttamisen edellyttämällä tavalla. Mikäli ko. verkostoon liitytään myöhemmin, esimerkiksi Topiojankaaren jatkeelta, tulee liittymisestä sopia erikseen verkoston omistajien kanssa (Turun Vesihuolto Oy, Turun kaupunki).

 

5. Erimielisyydet

 

Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

6. Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan, kun osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

 

Tätä sopimusta on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi jokaiselle osapuolelle.

 

Turussa   päivänä   kuuta 2022

 

Turun Vesihuolto Oy

 

____________________________

 

 

 

Turun kaupunki

 

_____________________________

 

 

 

Kaarinan kaupunki

 

____________________________