Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginvaltuusto 44 14.02.2011 12

1367-2011 (009)

Kaupunginhallituksen ilmoitus valtuutettujen tekemistä aloitteista, joita ei vuoden 2010 loppuun mennessä ole lopullisesti käsitelty (Kj)

Tiivistelmä:

Vuoden 2010 lopussa vielä käsittelemättä olleista aloitteista laadittu luettelo esitetään merkittäväksi tiedoksi.

Kv § 44

Liite 1                                 Asian esittely ja päätösehdotus

 

Liite 2                                 Valtuutettujen tekemät aloitteet, joita ei vuoden 2010 loppuun mennessä ole lopullisesti käsitelty

 

Liite 3                                 Äänestyslistat

 

Valt. Olavi Mäenpää valt. Maarit Rostedtin kannattamana teki seuraavan muutosehdotuksen:

 

”Kaupunginvaltuusto päättää

merkitä tiedokseen ilmoituksen 31.12.2010 käsittelemättä olleista aloitteista ja


samalla todeta, että aloite nro 1 raukeaa”.

 

Valt. Sauli Saarinen valt. Alpo Lähteenmäen kannattamana teki seuraavan muutosehdotuksen:

 

”Kaupunginvaltuusto päättää

 

merkitä tiedokseen ilmoituksen 31.12.2010 käsittelemättä olleista aloitteista ja huomauttaa kaupunginhallitukselle, että sen tulee paremmin valvoa kaupunginvaltuuston 17.9.2007 § 193 päättämien valtuustoaloitteiden käsittelyohjeiden noudattamista,

 

sekä todeta, että aloite nro 1 ei raukea, vaan vastaus myös tähän aloitteeseen tulee valmistella valtuustoaloitteiden käsittelyohjeiden mukaiseesti”.

 

Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja ehdotti, että ensiksi äänestetään valt. Olavi Mäenpään ja valt. Sauli Saarisen tekemistä ehdotuksista sekä sen jälkeen voittaneesta ehdotuksesta ja kaupunginhallituksen ehdotuksesta. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat valt. Olavi Mäenpään ehdotusta, äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa, on valt. Sauli Saarisen ehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 2 valtuutettua kannatti valt. Olavi Mäenpään ehdotusta, 40 valtuutettua kannatti valt. Sauli Saarisen ehdotusta, 24 tyhjää, 1 poissa, joten valt. Sauli Saarisen ehdotus voitti tässä äänestyksessä.

 

Tämän jälkeen puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat kaupunginhallituksen ehdotusta, äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa, on valt. Sauli Saarisen ehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 53 valtuutettua kannatti kaupunginhallituksen ehdotusta ja 14 valtuutettua kannatti valt. Sauli Saarisen ehdotusta, joten kaupunginhallituksen ehdotus voitti.

 

Päätös         Kaupunginvaltuusto päätti

merkitä tiedokseen ilmoituksen 31.12.2010 käsittelemättä olleista aloitteista ja

todeta, että aloite nro 1 ei raukea, vaan vastaus aloitteeseen tulee valmistella aloitteiden käsittelyä koskevien ohjeiden mukaisesti.

Jakelu

tiedKeskushallinto, hallinto


Liitteet:

Kv § 44
Liite 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Liite 2:Valtuutettujen aloitteet, joita ei vuoden 2010 loppuun mennessä ole lopullisesti käsitelty
Liite 3:Äänestyslistat