Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginvaltuusto 17 24.01.2011 17

2656-2010 (011, 70)

Tuottajaliikelaitosten yhtiöittäminen (Kj)

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus on 17.1.2011 § 27 päättänyt esittää kaupunginvaltuustolle, että Kiinteistöpalvelu-, Talotoimi-, Viher- ja Kunnallistekniikkaliikelaitosten toiminnot yhtiöitetään ja että Turun Kiinteistöpalvelut Oy, Turun Talotoimi Oy ja Turun Kuntatekniikka Oy perustetaan siten, että perustamisasiakirjat tuodaan valtuuston hyväksyttäväksi.

Kv § 17

Liite 1                                 Asian esittely ja päätösehdotus

 

Liite 2                                 Äänestyslistat

 

Valt. Johannes Yrttiaho valt. Pasi Heikkilän kannattamana ehdotti, esityksen hylkäämistä.

 

Valt. Pirjo Rinne valt. Seppo Kosken kannattamana ehdotti seuraavaa muutosehdotusta:

 

”Toimintoja yhtiöitettäessä perustettavien yhtiöiden tulee pysyä Kevan jäsenyhteisöinä ja järjestäytyä työnantajana PTY:n kautta. Perustettavia yhtiöitä ei saa myydä kahdeksaan (8) vuoteen. Yhtiöiden kanssa tehdään määräaikaiset viiden (5) vuoden palvelusopimukset. Henkilöstösopimuksista neuvotellaan erikseen”.

 

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat, kaupunginhallituksen ehdotusta, äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa on valt. Pirjo Rinteen muutosehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 57 valtuutettua kannatti kaupunginhallituksen ehdotusta ja 10 valtuutettua kannatti valt. Pirjo Rinteen ehdotusta, joten kaupunginhallituksen ehdotus voitti.

 

Tämän jälkeen puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat kaupunginhallituksen ehdotusta, äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa, on valt. Johannes Yrttiahon hylkäysehdotus tullut kaupunginvaltuuston päätökseksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 57 valtuutettua kannatti kaupunginhallituksen ehdotusta ja 8 valtuutettua kannatti valt. Johannes Yrttiahon ehdotusta, 2 tyhjää, joten kaupunginhallituksen ehdotus voitti.

 

Päätös         Kaupunginvaltuusto päätti,

että Kiinteistöpalvelu-, Talotoimi-, Viher- ja Kunnallistekniikkaliikelaitosten toiminnot yhtiöitetään ja

että Turun Kiinteistöpalvelut Oy, Turun Talotoimi Oy ja Turun Kuntatekniikka Oy perustetaan siten, että perustamisasiakirjat tuodaan valtuuston hyväksyttäväksi.

Jakelu

ilmKeskushallinto, lakiasiat
ilmKeskushallinto, talousasiat
ilmKiinteistöpalveluliikelaitoksen johtokunta
ilmKunnallistekniikkaliikelaitoksen johtokunta
ilmTalotoimiliikelaitoksen johtokunta
ilmViherliikelaitoksen johtokunta
tpvVirtanen Jarkko


Liitteet:

Kv § 17
Liite 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Liite 2:Äänestyslistat