Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginvaltuusto 87 10.05.2010 9

1650-2010 (010)

Opetustoimen johtosäännön muuttaminen (Otj)

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuusto on 14.12.2009 § 280 päättänyt, että varhaiskasvatus siirtyy sosiaali- ja terveystoimesta opetustoimen hallinnon alaisuuteen 1.8.2010 alkaen. Varhaiskasvatuksen siirtyminen opetustoimeen aiheuttaa tarpeen muuttaa tietyiltä osin opetustoimen johtosääntöä. Nyt käsittelyyn tuleva johtosääntö tulee olemaan voimassa viisi kuukautta eli 1.8. - 31.12.2010 välisen ajan. Parhaillaan on valmisteltavana vuoden 2011 alusta voimaan tuleva johtosääntö, joka on tarpeen opetustoimen ja ammatillisen koulutuksen yhdistyessä yhdeksi virastoksi. Peruspalvelulautakunnan johtosääntöön ei tässä yhteydessä ole tarpeen tehdä muutoksia.

Kv § 87

Liite 1                                 Asian esittely ja päätösehdotus

 

Liite 2                                 Äänestyslistat

 

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Randell totesi johtosäännössä § 36 kohdassa seuraavat tekniset muutokset, jotka muutetaan kuulumaan päätösehdotuksessa seuraavasti:

 

”Kaupunginvaltuuston 10.5.2010 päättämät johtosääntömuutokset tulevat voimaan 1.8.2010 lukien kuitenkin siten, että kaupunginhallitus voi täyttää 27.4.2010 § 264 kohdalla perustamansa palvelujohtajan viran jo ennen johtosääntömuutosten voimaantuloa”.

 

Puheenjohtaja totesi, että kaupunginhallituksen pohjaehdotukseen tehdään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Randellin selostamat tekniset muutokset.

 

Valt. Johannes Yrttiaho valt. Pasi Heikkilän kannattamana ehdotti, että asia palautetaan.

 

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat asian käsittelyn jatkamista, äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa, on valt. Johannes Yrttiahon palautusehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 53 valtuutettua kannatti asian käsittelyn jatkamista ja 14 valtuutettua kannatti valt. Johannes Yrttiahon palautusehdotusta, joten asian käsittely jatkui.

 

Valt. Leena Koikkalainen valt. Henry Toivarin kannattamana teki seuraavan ponsiehdotuksen:

 

”Pontena toteamme, että kaupunginhallitus ei täytä 27.4.2010 § 264 kohdalla perustamaansa palvelujohtajan virkaa, ennen kuin koko opetustoimen uuden viraston johtosäännöstä on päätetty kaupunginvaltuustossa”

 

Valt. Johannes Yrttiaho valt. Pasi Heikkilän kannattamana teki seuraavan muutosehdotuksen:

 

”6 §:n 2 momentti Toimivallan siirtäminen

 

Poistetaan sana palvelujohtaja.

 

36 § (siirtymäsäännös)

 

Muutetaan kuulumaan: Kaupunginvaltuuston 10.5.2010 päättämät johtosääntömuutokset tulevan voimaan 1.8.2010 lukien”.

 

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat kaupunginhallituksen ehdotusta, äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa on valt. Johannes Yrttiahon muutosehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 53 valtuutettua kannatti kaupunginhallituksen ehdotusta, 13 valtuutettua kannatti valt. Johannes Yrttiahon muutosehdotusta, 1 poissa, joten kaupunginhallituksen ehdotus voitti.

 

Päätös         Kaupunginvaltuusto päätti,

 

että kaupunginvaltuuston 23.10.2006 § 202 kohdalla hyväksymän opetustoimen johtosäännön 1 §:n 1 momentti, 4 §:n 1. kohta, 6 §:n 2 momentti, 27 §, 28 § ja 36 § muutetaan seuraavansisältöisiksi:

 

1 §:n 1 momentti

 

Opetuslautakunta huolehtii opetustoimen, johon kuuluvat varhaiskasvatus, perusopetus ja lukio-opetus sekä Turun suomenkielinen työväenopisto ja Åbo svenska arbetarinstitut -niminen työväenopisto, järjestämisestä ja kehittämisestä. Opetustoimen järjestämisessä noudatetaan muualla säädetyn tai määrätyn lisäksi tämän johtosäännön määräyksiä.

 

4 §:n 1. kohta

 

1. huolehtii toimialallaan päivähoitolain, perusopetuslain ja lukiolain ja niiden nojalla annettujen asetusten, vapaasta sivistystyöstä annetun lain ja asetuksen sekä muiden opetustointa koskevien säädösten mukaan kunnalle kuuluvista tehtävistä, ellei toimivaltaa tällä johtosäännöllä ole annettu jaostoille tai johtokunnille, lukuun ottamatta perusopetusta antavien koulujen ja lukioiden perustamista ja lakkauttamista.

 

6 §:n 2 momentti

 

Suomenkielisen opetustoimen johtaja, ruotsinkielisen opetustoimen johtaja, tulosalueiden johtajat sekä palvelujohtaja voivat siirtää heille määrättyä päätösvaltaa alaiselleen henkilökunnalle.

 

27 §

 

Opetuslautakunnan tulosalueina ovat opetuspalvelukeskus, varhaiskasvatus, perusopetus, lukio- ja aikuiskoulutus sekä ruotsinkielinen opetus. Tulosalueen johtajan tehtäviä hoitaa lautakunnan tulosalueen johtajan virkaan ottama viranhaltija tai lautakunnan määräämä muu viranhaltija. Opetuslautakunta määrää tulosalueiden johtajien tehtävät.

 

28 §

 

Opetuslautakunta määrää opetuspalvelukeskuksen, varhaiskasvatusyksiköiden, perusopetusta antavien koulujen ja lukioiden sekä alaistensa työväenopistojen tehtävistä ja organisaatiosta toimintasäännöllä siltä osin kuin niistä ei ole määrätty johtosäännöllä tai kaupunginhallitus ei ole siitä määrännyt.

 

36 § (siirtymäsäännös)

 

Kaupunginvaltuuston 10.5.2010 päättämät johtosääntömuutokset tulevat voimaan 1.8.2010 lukien kuitenkin siten, että kaupunginhallitus voi täyttää 27.4.2010 § 264 kohdalla perustamansa palvelujohtajan viran jo ennen johtosääntömuutosten voimaantuloa.

 

Valt. Leena Koikkalaisen ponsiehdotus päätettiin saattaa kaupunginhallituksen tietoon.

Jakelu

ilmOpetuslautakunta
ilmPeruspalvelulautakunta
ilmPursiainen Sari


Liitteet:

Kv § 87
Liite 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Liite 2:Äänestyslistat