Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala 
Toimialajohtaja5705.12.2018 

14501-2018 (00 01 01)

Turun kirjastopalveluiden johtoryhmän nimeäminen ja organisaatio 1.1.2019 alkaen

Kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula:

Kirjaston organisaatiota on viimeksi päivitetty 1.1.2014, jolloin siirryttiin kahden tulosyksikön mallista neljän tulosyksikön toimintamalliin. Tuolloin myös jaettiin tulosyksiköt tiimeihin. Tämän jälkeen on tehty pieniä muutoksia Yhteisten palveluiden tiimeihin ja tulosyksikön nimi muutettiin 1.1.2016 alkaen.

Organisaation päivitystä on valmisteltu kirjaston johtoryhmässä ja käsitelty kirjaston tulosyksiköissä ja tiimeissä koko vuoden ajan sitä mukaa kuin asia on edennyt. Organisaation päivittämistä on myös käsitelty toimialan yhteistoimintaryhmässä 5.9. ja 6.6.2018.

Muutoksen tavoitteena on vahvistaa lähikirjastojen roolia kirjastopalveluissa ja selkeyttää lähikirjastojen johtamista. Nykyisessä mallissa lähikirjastot on jaettu kahdelle palvelupäällikölle ja neljälle tiiminvetäjälle. Nyt ehdotetaan lähikirjastojen kokoamista yhteen yksikköön.

Tulosyksiköt ovat jatkossa Asiakaspalvelut, Hakeutuvat palvelut, Kokoelmapalvelut, Lähipalvelut ja Yhteiset palvelut. Lähipalvelut on uusi tulosyksikkö ja sen tehtävänä on vastata kirjaston palveluverkosta ja sen kehittämisestä sekä lähikirjastojen ja omatoimikirjastojen toiminnasta.

Uuden tulosyksikön rakentaminen on tarkoittanut myös tiimirakenteen tarkastelua. Nyt ehdotetaan perustettavaksi Lähikirjastot-kokonaisuus, jota johtaa kirjastonhoitaja (vakanssi 402614). Kirjastoautot siirtyvät Hakeutuvista palveluista osaksi Lähikirjastot-kokonaisuutta.

Pääkirjaston osalta aikaisempaan tiimirakenteeseen ehdotetaan yhtä muutosta. Musiikkiosasto on ollut oma tiiminsä ja jatkossa tiimin toiminta yhdistetään pääkirjaston Kirjallisuus ja taiteet -osastoon.

Kirjastopalveluiden johtoryhmä on koostunut kirjastopalvelujohtajasta, palvelupäälliköistä ja tiedottajasta.

Liite 1Turun kirjastopalveluiden organisaatio 1.1.2019 alkaen

Liite 2Kirjaston henkilöstömuutokset organisaatiomuutokseen liittyen 1.1.2019 alkaen

Esitän, että Turun kirjastopalveluiden organisaatio on 1.1.2019 alkaen liitteen 1 mukainen.

Lisäksi esitän, että kirjastopalveluiden johtoryhmään nimetään 1.1.2019 alkaen seuraavat jäsenet: kirjastopalvelujohtaja (johtoryhmän puheenjohtaja), tulosyksiköiden päälliköt Asko Autio, Sanna Hernelahti, Kaisa Hypén, Kari Pohjola ja Jaana Rantala, sekä tiedottaja Noora Yrttiaho.

Toimialajohtaja Minna Sartes:                 

PäätösPäätin, että Turun kirjastopalveluiden organisaatio on 1.1.2019 alkaen liitteen 1 mukainen ja henkilöstömuutokset organisaatiomuutokseen liittyen 1.1.2019 alkaen liitteen 2 mukaisesti.

Lisäksi päätin nimetä, kirjastopalveluiden johtoryhmään 1.1.2019 alkaen seuraavat jäsenet: kirjastopalvelujohtaja (johtoryhmän puheenjohtaja), tulosyksiköiden päälliköt Asko Autio, Sanna Hernelahti, Kaisa Hypén, Kari Pohjola ja Jaana Rantala, sekä tiedottaja Noora Yrttiaho.

Minna Sartes

toimialajohtaja

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKulttuurilautakunta
tpvVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut
tiedAhvenainen Päivi
tpvAlin Merja
tpvAnttonen Tanja
tpvKurppa Seija
tpvKvarnberg Auli
tpvSandvik Virpi
tpvVirtanen Riitta


Liitteet:

Vapaato § 57
Liite 1:Turun kirjastopalveluiden organisaatio 1.1.2019 alkaen
Liite 2:Kirjaston henkilöstömuutokset organisaatiomuutokseen liittyen 1.1.2019 alkaen