Turun kirjastopalveluiden organisaatio 1.1.2019 alkaen

Kirjastopalveluihin kuuluvat seuraavat yksiköt: Asiakaspalvelut, Hakeutuvat palvelut, Kokoelmapalvelut, Lähipalvelut ja Yhteiset palvelut.

1.   Asiakaspalvelut

Yksikkö vastaa aikuisten kirjastopalveluista sekä kirjastotilassa että verkossa. Yksikön vastuulla ovat asiakaspalvelulinjaukset ja niiden koordinointi sekä asiakkuuksien hallinta. Yksikköä johtaa palvelupäällikkö, vakanssi 402410.

Yksikköön kuuluvat:

  1. Pääkirjaston tieto-osasto, vastuuhenkilönä informaatikko, vakanssi 402407
  2. Pääkirjaston kirjallisuus ja taiteet -osasto, vastuuhenkilönä kirjastonhoitaja, vakanssi 402440
  3. Pääkirjaston vastaanotto, vastuuhenkilönä kirjastonhoitaja, vakanssi 402439.

2.   Hakeutuvat palvelut

Yksikkö vastaa lasten, nuorten ja erityisryhmien kirjastopalveluista. Tehtäviin kuuluu aktiivisuuden tukeminen, osallisuus ja vapaaehtoistoiminta. Yksikköä johtaa palvelupäällikkö, vakanssi 402577.

Yksikköön kuuluvat:

  1. Pääkirjaston lastenosasto, vastuuhenkilönä kirjastonhoitaja, vakanssi 402521
  2. Pääkirjaston nuortenosasto, vastuuhenkilönä kirjastonhoitaja, vakanssi 402428
  3. Erityispalvelut, vastuuhenkilönä vastaava kirjastonhoitaja, vakanssi 402625.

Palvelupäällikkö vastaa lisäksi kirjaston kansainvälisestä toiminnasta sekä aktivoinnin ja hyvinvoinnin edistämisestä kirjastossa.

3.   Kokoelmapalvelut

Yksikkö vastaa kirjastojen kokoelmien uudistamisesta ja ylläpidosta, kokoelmalinjauksista, tiedon löytyvyydestä ja tietovarantojen ylläpidosta. Tehtäviin sisältyy myös ohjausta ja linjaamista seudullisella ja alueellisella tasolla. Yksikköä johtaa palvelupäällikkö, vakanssi 402412.

4.   Lähipalvelut

Yksikkö vastaa kirjaston palveluverkosta, sen kehittämisestä, lähikirjastojen ja omatoimikirjastojen toiminnasta. Yksikköä johtaa palvelupäällikkö, vakanssi 402406.

Yksikköön kuuluvat:

  1. Lähikirjastot, vastuuhenkilönä kirjastonhoitaja, vakanssi 402614, kokonaisuuteen kuuluu myös kirjastoautotoiminta.

Palvelupäällikkö vastaa lisäksi kirjaston henkilöstöasioiden koordinoinnista ja henkilöstöresurssien tehokkaasta käytöstä sekä kirjastoverkon ja -tilojen toiminnasta ja kehittämisestä omalla vastuualueellaan.

5.   Yhteiset palvelut

Yksikkö vastaa kirjaston tietojärjestelmistä ja infrapalveluista. Lisäksi yksikkö vastaa alueellisesta kehittämistehtävästä, seudullisesta Vaski-yhteistoiminnasta ja kirjastojen välisestä logistiikasta. Vaski-yhteistoiminta sisältää kirjastojen yhteisen palvelujärjestelmän ja verkkokirjaston tuki- ja kehittämispalvelut. Yksikköä johtaa palvelupäällikkö, vakanssi 402413.

Yksikköön kuuluvat:

  1. Infra (vahtimestaripalvelut, logistiikka), vastuuhenkilönä kirjastopalvelusuunnittelija, vakanssi 402411 
  2. Järjestelmä, vastuuhenkilönä vastaava informaatikko, vakanssi 402624.