Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 128 17.06.2009 7

4525-2008 (065)

Wäinö Aaltosen museon kahvilatoiminnan uudelleen järjestäminen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 128

Turun museokeskus/museotoimenjohtaja Juhani Kostet 8.6.2009:

Kulttuurilautakunta päätti kokouksessaan 2.4.2008 § 90 hyväksyä Wäinö Aaltosen museon kahvilan vuokraamista koskevan asian. Vuokrasopimus Cafe Wäinön pitämisestä solmittiin toiminimi Ville Arvosen kanssa. Vuokraaja ilmoitti Turun museokeskukselle huhtikuun alussa 2009 lopettavansa kahvilatoiminnan kannattamattomana. Kahvila on ollut suljettuna 9.4.2009 alkaen. Koska Arvosen kanssa solmittu sopimus on voimassa viisi vuotta, sen purkaminen edellyttää purkamista koskevan sopimuksen hyväksymistä hallintojaostossa sopimukseen kohdistuvien taloudellisten menetysten vuoksi. Sopimuksen purkamista koskevan asian on valmistellut kaupunginlakimies Laura Klami, joka on vienyt asian myös hallintojaoston käsittelyyn.

Kahvilatoiminta on oleellinen osa Wäinö Aaltosen museon asiakaspalvelutoimintaa. Siitä syystä toiminnan jatkuminen jo kesän aikana on välttämätöntä. Turun museokeskus on neuvotellut kaupunginlakimiehen ohjeiden mukaisesti kahvilan avaamisesta AKS Catering / Anne Saarikon kanssa. Neuvottelujen tuloksena on päädytty, että sopimus voitaisiin solmia neuvottelujen perusteella. Jotta kahvilan toiminta saadaan käynnistymään mahdollisimman pian, AKS Cateringin kanssa on tehty määräaikainen sopimus 2.6. - 30.6.2009 väliseksi ajaksi, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana sillä edellytyksellä, että hallintojaosto hyväksyy esityksen edellisen vuokrasopimuksen päättämistä koskevan sovinnon ja kulttuurilautakunta hyväksyy esitetyn vuokrasopimuksen. Vuokralainen on tietoinen sopimuksen ehdollisuudesta.

Liite 1WAMin kahvilan vuokrasopimuksen päättämistä koskeva sovinto / Kaupunginlakimies Laura Klami 15.5.2009

Liite 2Turun museokeskuksen ja AKS Cateringin välinen sopimus Wäinö Aaltosen museon kahvilan pitämisestä

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää hyväksyä Turun museokeskuksen ja AKS Cateringin sopimuksen Wäinö Aaltosen museon kahvilan hoitamisesta.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää, että päätös saadaan panna täytäntöön odottamatta sen lainvoimaiseksi tuloa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAKS Catering
tpvMuseokeskus
tiedTilaliikelaitos, vuokraus ja myynti


Liitteet:

Kultlk § 128
Liite 1:WAMin kahvilan vuokrasopimuksen päättämistä koskeva sovinto / Kaupunginlakimies Laura Klami 15.5.2009
Liite 2:Turun museokeskuksen ja AKS Cateringin välinen sopimus Wäinö Aaltosen museon kahvilan pitämisestä