Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 140 17.06.2009 19

7396-2009 (642)

Turun linnan juhlatilojen käyttöön liittyvien ohjeitten uudistaminen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 140

Turun museokeskus/museotoimenjohtaja Juhani Kostet 1.6.2009:

Turun linnan neuvottelukunta on kokouksessaan 19.5.2009 käsitellyt Turun linnan juhlatilojen käyttöön liittyviä ohjeita.

Turun linna juhlatilojen ohjeistus on laadittu alun perin 1960-luvun alussa, kun tilat otettiin käyttöön restauroinnin jälkeen. Sen jälkeen ohjeita on muutettu vain vähän. Kun linnan vuokrasopimusta uudistettiin 1990-luvun lopussa, sopimukseen liitettiin ohjeistus, joka perustui sen hetkiseen tilanteeseen. Linnan vuokrasopimus on säilynyt samanlaisena kuin se laadittiin v. 2001.

Tilanne linnan toiminnan osalta on kuitenkin muuttunut monelta osin. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on luopunut Turun linnan kirkon ylläpidosta ja välittämisestä kirkollisiin tilaisuuksiin. Päätösvalta kirkon käytöstä on siirtynyt museotoimenjohtajalle. Linnan ravintolapalvelut ovat siirtyneet jo 2000-luvun alussa Fazer Juhlapalveluille, joka huolehtii sekä juhlakerroksen että Juhana Herttuan kellarin ravintolapalveluista.

Neuvottelukunnan tavoitteena on ollut ohjeitten ajanmukaistaminen ja toisaalta juhlatilojen käyttöön liittyvän päätöksenteon yksinkertaistaminen. Turun linnaan liittyvä ohjeistus on liitetty valtion ja Turun kaupungin väliseen vuokrasopimukseen, joka on kaupunginhallituksen hyväksymä.

Liite 1Turun linnan tilojen käyttöön liittyvät järjestelyt

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle Turun linnan neuvottelukunnan laatimien Turun linnan käyttöön liittyvien ohjeitten hyväksymistä valtion ja Turun kaupungin välisen vuokrasopimuksen liitteeksi.

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Kultlk § 140
Liite 1:Turun linnan tilojen käyttöön liittyvät järjestelyt