Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta36316.08.20171

8663-2017 (641)

VIII kaupunginosan Kivimäenpuiston (Kakola) maanalaisen tilan vuokraaminen Kakola Yhtiöt Oy:lle (os. Kakolankatu )

Tiivistelmä:

VIII kaupunginosan Kivimäenpuiston maanlainen alue vuokrataan Kakola Yhtiöt Oy:lle omaan, perustettavan tai perustetun yhtiön lukuun maanalaisen pysäköintihallin rakentamista varten.

Kilajk § 363

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytön suunnittelija Juha Lipponen 31.7.2017:

VIII kaupunginosan ”Kakola” 49/2002 asemakaava sai lainvoiman 9.1.2010. Asemakaavassa Kakolan vankila-alueelle osoitettiin maanalainen tila Kivimäenpuiston alle autojen säilyttämistä varten.

Kakola 49/2002 asemakaavanmuutoksen yhteydessä kaupungin ja Suomen valtio (Senaatti-kiinteistöjen) välillä allekirjoitettiin maankäyttösopimus ja 5.5.2010 kiinteistökauppa, jolla katu- ja puistolaueet siirtyivät kaupungin omistukseen. Kauppakirjassa sovittiin, että Kakolan vankila-alueen omistaja saa korvauksetta oikeuden rakentaa yleisten alueiden alle asemakaavassa osoitetuille alueille maanalaisia pysäköinti-, ilmanvaihto, porraskäytävä- ja hissi- yms. tiloja. Kauppakirjassa sovittiin myös, että rasite- tms. sopimukset maanalaisista oikeuksista laaditaan myöhemmin kun hanke tulee ajankohtaiseksi.

VIII kaupunginosan korttelin 35 tontti 1 (Kakolan vankila ) siirtyi valtiolta 29.5.2015 Verkaranta Kiinteistöt Oy:lle.

Kakolan alueen lisääntyneen asuntorakentamisen myötä on tullut ajankohtaiseksi laatia sopimus maanalaisen tilan hallinnasta kaupungin ja vankila alueen toteuttajan Kakola Yhtiöt Oy:n välillä.

Koska Kakolankadulta sisään ajettavan maanalainen pysäköintilaitos palvelee useamman korttelin autopaikoitusta ja on hankkeena vaativa, on Kiinteistöliikelaitos valmistellut rasitesopimuksen sijaan maanvuokrasopimuksen. Kakola Yhtiöt Oy on ilmoittanut hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa Kiinteistöliikelaitoksen laatiman maanvuokrasopimuksen

Kiinteistöliikelaitos esittää, että kaupunki luovuttaa Kivimäki – nimisen puistoalueenosan (VP) ja Tiililinnankatu –nimisen katualueen osan hallinnan maanvuokrasopimuksella Kakola Yhtiöt Oy:lle. Maanalainen alue on asemakaavassa osoitettu merkinnällä maa +23.46 maanalainen pysäköintimahdollisuus.

Liite 1Maanvuokrasopimus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää vuokrata Kakola Yhtiöt Oy:lle omaan, perustettavan tai perustetun yhtiön lukuun 9.1.2010 vahvistuneessa Kakola” 49/2002 asemakaavassa Kivimäki – nimisen puistoalueen (VP) ja Tiililinnankatu –nimisen katualueen alle merkinnällä maa +23.46 osoitetun maanalaisen tilan liitteenä olevan vuokrasopimuksen mukaisin ehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKakola Yhtiöt Oy


Liitteet:

Kilajk § 363
Liite 1:Maanvuokrasopimusluonnos Kakola