Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta48707.12.201611

12586-2016 (641)

Nummen (011) kaupunginosan korttelin 44 tontin 13 "Ruukinrinteenkulma" asemakaavaehdotuksen edellyttämä maankäyttösopimus (os. Vanha Hämeentie 21 )

Tiivistelmä:

Nummen kaupunginosan kortteliin 44 laaditun asemakaavanmuutosehdotuksen "Ruukinrinteenkulma" 34/2014 johdosta kaupunki ja tontin Nummi-44-13 omistaja Jyrki Lahtonen allekirjoittavat maankäyttösopimuksen, jolla tontinomistaja sitoutuu osallistumaan asemakaavanmuutoksen seurauksena alueella toteutettaviin yhdyskuntarakennekustannuksiin.

Kilajk § 487

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytön suunnittelija Juha Lipponen 28.11.2016:

Nummen kaupunginosan kortteliin 44 on laadittu asemakaavanmuutosehdotus ”Ruukinrinteenkulma” 34/2014. Asemakaavaehdotuksessa Jyrki Lahtosen omistaman asuin- ja liiketontin Nummi-44-13 rakennusoikeus tarkistetaan siten, että tontille on mahdollista rakentaa IV-kerroksinen asuinrakennus 1400 k-m2 rakennusoikeudella.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Nummen kaupunginosassa on viime vuosina tehty ja tulevaisuudessa tullaan tekemään sellaisia liikenne – ja kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimusten laatimista.

”Ruukinrinteenkulma” 34/2014 asemakaavaehdotuksen johdosta tulee Jyrki Lahtosen omistamalle tontille sellaista arvonnousua, joka seurauksena laaditaan yhdyskuntarakennekustannusten korvaamisesta maankäyttösopimus.

Maankäyttösopimuskorvaus on määritetty käyttämällä rakennusoikeuden arvona 236 €/k-m2, joka on ARA:n hyväksymä enimmäishinta Nummen kaupunginosaan vuodelle 2016.

Edellä esitetyin korvausperiaattein on maankäyttösopimuskorvaukseksi määritetty 69.384 euroa. Tontinomistaja on ilmoittanut omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen.

Sopimuskorvaus erääntyy maksettavaksi kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun asemakaavaehdotuksen mukaiselle Nummen kaupunginosan korttelin 44 tontille 13 myönnetään lainvoimainen rakennuslupa. Korvaukselle lasketaan 2 % vuotuista korkoa asemakaavaehdotuksen voimaantulemisesta alkaen.

Liite 1Maankäyttösopimus

Ruukinrinne

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan Nummen kaupunginosan korttelia 44 koskevan maankäyttösopimuksen oheisen liitteen mukaisin ehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKiinteistöyhtymä Lahtonen


Liitteet:

Kilajk § 487
Liite 1:Ruukinrinteenkulman maankäyttösopimus