MAANKÄYTTÖSOPIMUS

 

 

Osapuolet:

Turun kaupunki    (jäljempänä kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

PL 11

20101 Turku

 

Jyrki Lahtonen   (jäljempänä kiinteistönomistaja)

 

 

Sopimuksen perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös xx.xx.2016 § xxx

 

Nummen kaupunginosan 44. korttelin tonttia 13 koskevan 12.9.2016 päivätyn asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta tekevät Turun kaupunki ja tontin Nummi-44-13 omistaja Jyrki Lahtonen seuraavan sopimuksen:

 

1. Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2. Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kaupungille kuudenkymmenenyhdeksäntuhannen kolmensadankahdeksankymmenenneljän (69.384) euron suuruisen sopimuskorvauksen.

 

Korvaus ja sille asemakaavanmuutosehdotuksen lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen laskettava 2 % suuruinen vuotuinen korko erääntyvät maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontille Nummi-44-13 myönnetty lainvoimainen rakennuslupa.

 

3. Rakentamisvelvollisuus ja sopimussakko

 

Kiinteistönomistaja sitoutuu toteuttamaan 80 % tontin rakennusoikeudesta ARA-rahoitteisena.

 

Mikäli tontin asuinrakentaminen toteutetaan vapaarahoitteisena maksaa kiinteistönomistaja kaupungille 45.276 € suuruisen sopimussakon. Sopimussakko erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontille Nummi-44-13 myönnetään lainvoimainen rakennuslupa. Sopimussakolle lasketaan asemakaavanmuutosehdotuksen lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen 2 % suuruista vuotuista korkoa.

 

4. Vakuus

 

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille 69.384 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

5. Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettavat rakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

6. Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoitteiden suorittamisesta ja muista sopimusehdoista niin kauan, kunnes hän on toimittanut kaupungin kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn merkinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

7. Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauksista sekä sopimussakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vastaavan poikkeamishakemuksen saadessa lainvoiman.

 

 

Tätä maankäyttösopimusta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta,

yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

Turussa xx. päivänä heinäkuuta 2015

 

TURUN KAUPUNKI

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puolesta: