Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta28015.06.20164

6566-2016 (636)

Erityislupien myöntäminen kieltoalueella

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti 16.2.2016 § 71, että yli 15 metristen ajoneuvojen ajo liikennesuunnitelman L 2920 004 mukaisella kieltoalueella sallitaan vain erityisluvan saaneille ajoneuvoille, ja että kielto toteutetaan liikennesuunnitelmien ja läntisten kaupunginosien viitoituksen yleissuunnitelman mukaisilla liikennemerkkijärjestelyillä. Koska ajo on tarkoitus sallia erityisluvan saaneille ajoneuvoille, tulee johtokunnan päättää erityisluvan myöntämistä koskevista periaatteista.

Kilajk § 280

Infrapalvelut, katuinsinööri Heidi Jokinen 7.6.2016:

Kyseisestä rekkakiellosta erityisluvan saaminen edellyttää kuljetuksen alkamista tai päättymistä kieltoalueella tai liikenneturvallisuuden kannalta perusteltua kuljetustarvetta. Pääsääntöisesti läpiajo kieltoalueella on kielletty, mutta tapauskohtaisesti poikkeuksena harkitaan luvan sallimista kuljetukselle Raision suunnasta Hirvensaloon reittiä Puistokatu-Koulukatu.

Erityslupia haetaan Turun kaupungilta lomakkeella. Hakemus toimitetaan Turun kaupunkiseudun liikennekeskukseen joko postitse tai sähköpostitse. Mikäli asiakas haluaa jättää hakemuksen henkilökohtaisesti, tulee hänen varata puhelimitse aika hakemuksen jättöön. Erityislupia myönnetään yritykselle määräajaksi, kuitenkin korkeintaan yhdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Hakemus tulee jättää hyvissä ajoin ennen aiottua kuljetusta. Erityisluvan käsittelyaikatavoitteena on kaksi arkipäivää hakemuksen saapumisesta. Luvasta ei peritä maksua ja se on pidettävä ajossa mukana. Turun kaupunkiseudun liikennekeskus vastaanottaa ja käsittelee erityisluvat.

Erityislupien myöntämisen periaatteet on laadittu yhteistyössä poliisin, liikennesuunnittelun ja Kiinteistöliikelaitoksen kanssa. Kiinteistöliikelaitos hyväksyttää johtokunnalla erityislupien myöntämisen periaatteet liitteen 1 mukaisesti.

Liite 1Erityislupien myöntämisen periaatteet

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- vahvistaa esityksen mukaisesti erityisluvan myöntämisen periaatteet noudatettavaksi; sekä

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun kaupunkiseudun liikennekeskus
tpvKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 280
Liite 1:Erityislupien myöntämisen periaatteet