Erityislupien myöntämisen periaatteet

 

Rekkakiellosta erityisluvan saaminen edellyttää kuljetuksen alkamista tai päättymistä kieltoalueella tai liikenneturvallisuuden kannalta perusteltua kuljetustarvetta. Pääsääntöisesti läpiajo kieltoalueella on kielletty, mutta tapauskohtaisesti poikkeuksena harkitaan luvan sallimista kuljetukselle Raision suunnasta Hirvensaloon reittiä Puistokatu-Koulukatu.

 

Erityislupaa haetaan vähintään 2 arkipäivää ennen kuljetusta. Hakemus toimitetaan sähköpostilla tai paperilla Turun kaupunkiseudun liikennekeskukseen. Liikennekeskus käsittelee erityislupahakemuksen ja lähettää päätöksen erityisluvasta hakijalle sekä tiedoksi poliisille. Erityislupa pitää olla ajoneuvossa mukana kieltoalueella liikuttaessa.

 

 

Erityisluvan myöntämisen periaatteet:

 

1. Erityislupa yli 15 metriselle kuljetukselle myönnetään matkan lähtö- tai määränpään ollessa kieltoalueella.

2. Raision suunnan ja Hirvensalon välille tapauskohtaisesti poikkeuksena harkitaan erityisluvan myöntämistä Koulukatu-Puistokatu reitille.

3. Ajo-opetukset alueella sallitaan (esim. puolustusvoimat).

4. Kieltoalueella tehtäviin asfaltointitöihin liittyvän kaluston tuominen alueelle sallitaan määräajaksi, vaikka tarkkaa kuljetuksen määränpäätä ei pystytä luvan hakemishetkellä määrittelemään

5. Luvan hakija määrittelee hakemuksessaan ajon päätepisteen ja kuljetuksen lähtöpisteen. Lupa myönnetään kieltoalueen sisälle ja sieltä pois ajamalla lyhintä mahdollista reittiä kieltoalueella.

6. Luvassa määritellään reitti, jota pitkin kuljetus saa kulkea.

7. Lupa myönnetään joko kertaluonteisena tai määräajaksi.