Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta14023.03.20169

2653-2016 (641)

Maa-aluevaihto 064 (Artukainen) kaupunginosan korttelissa 9, osoite Länsikaari 1

Tiivistelmä:

Kaupungin ja Eckes-Granini Finland Oy Ab:n välillä tehdään maa-aluevaihtoja asemakaavan toteuttamiseksi ja Turku Energian biolämpökeskuksen sijoittamiseksi Länsikaaren ja Messukentänkadun kulmaukseen.

Kilajk § 140

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytön suunnittelija Juha Lipponen 4.3.2016:

Turku Energia suunnittelee yhdessä Artukaisten alueen teollisuusyritysten kanssa biolämpökeskuksen sijoittamista Artukaisiin. Selvitysten perusteella biolämpökeskuksen paikaksi soveltuu Länsikaaren ja Messukentänkadun risteyksen koillispuolinen alue. Biolämpökeskus tulisi sijoittumaan osittain kaupungin omistamalle alueelle ja osittain Eckes-Granini Finland Oy Ab:n alueelle, jossa on aidattu pysäköintialue.

Kiinteistöliikelaitos ja Eckes-Granini Finland Oy Ab ovat neuvotelleet maanvaihdon, jolla biolämpökeskuksen maa-alue siirtyy kaupungin omistukseen ja maanvaihtoon sisällytetään myös 20.4.2009 vahvistuneen asemakaavan toteuttamisen edellyttämät Artukainen-9 korttelin tontinosavaihdot.

Artukainen-9-9 tontti on asemakaavassa osoitettu teollisuus- ja varastokäyttötarkoitukseen e=0,8 tehokkuudella. Tontin pohjoisosan rehevä metsäalue on asemakaavassa osoitettu säilytettäväksi luonnonmukaisena (L-1).

Maanvaihtolaskelmassa on Eckes-Granini Finland Oy Ab:n biolämpökeskuksen tarpeisiin luovuttaman alueen (3444 m2) arvoksi määritetty 200.000 euroa, joka sisältää maa-alueen arvon sekä alueella olevasta pysäköintialueesta korvauksen. Lisäksi Eckes-Granini Finland Oy Ab luovuttaa kaupungille luonnonmukaisena säilytettävän alueen arvolla 8 €/m2. Eckes-Granini Finland Oy Ab:n luovuttaa kaupungille maa-alueita yhteensä 4522 m2 ja luovutuksen kokonaisarvo on 208.624 euroa.

Kaupunki luovuttaa Eckes-Granini Finland Oy Ab:lle teollisuuskortteli Artukainen-9 muodostusosia yhteensä 2147 m2, joiden yhteenlaskettu arvo on 64.410 euroa (30 €/m2). Maanvaihdossa kaupunki maksaa näin ollen välirahaa 144.214 euroa.

Kiinteistöliikelaitos puoltaa biolämpökeskusalueen hankkimista kaupungin omistukseen. Biolämpökeskuksen tontti tulee siirtymään myöhemmin Turku Energian hallintaan maanvuokrasopimuksella.

Liite 1Maanvaihtokirja

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että Turun kaupunki ja Eckes-Granini Finland Oy Ab tekevät liitteen 1 mukaisin ehdoin maanvaihdon Artukaisten kaupunginosan korttelissa Artukainen-9.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoEckes-Granini Finland Oy Ab


Liitteet:

Kilajk § 140
Liite 1:Maanvaihtokirja