Vaihtokirja

 

Osapuolet:

 

Eckes-Granini Finland Oy Ab

Y-tunnus 1592088-9

PL 411

20101 Turku

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Kaupan peruste:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös __.__.2016 § ___.

 

Vaihdon kohteet:

 

Eckes-Granini Finland Oy Ab luovuttaa

 

Artukaisen kaupunginosan korttelin 9 tontista 9 yhteensä noin 4522 m²:n suuruiset määräalat. Luovutettavat määräalat on 20.4.2009 vahvistuneessa asemakaavassa osoitettu seuraaviin käyttötarkoituksiin:

 

Luonnontilassa säilytettäväksi alueeksi (L-1)   1078 m2

T-1   (Biolämpökeskusalue)       3444 m2

 

Eckes-Granini Finland Oy Ab:n luovuttamien määräalojen yhteenlaskettu arvo on 208.624 euroa.

 

Turun kaupunki luovuttaa:

 

Artukaisten kaupunginosan yleisestä alueesta 853-64-9903-0 (64P) noin 1379 m2:n suuruisen määräalan, Pansio kaupunginosan yleisestä alueesta 853-66-9903-0 (66P) noin 111 m2 suuruisen määräalan ja Pansion kaupunginosan yleisestä alueesta 853-66-9901-0 (66K) noin 657 m2:n suuruisen määräalan.

 

Luovutettavat määräalat ovat Artukaisten kaupunginosan korttelin 9 T-1 käyttötarkoituksen muodostusosia.

 

Luovutettavien määräalojen yhteenlaskettu arvo on 64.410 euroa.

 

Vaihdon kohteet on osoitettu kartassa M68/23.2.2016.

 

Väliraha:

 

Turun kaupunki maksaa Eckes-Granini Finland Oy Ab:lle välirahaa sataneljäkymmentäneljätuhatta kaksisataaneljätoista (144.214) euroa.

 

Muut vaihtokirjan ehdot:

 

1. Ehtojen kattavuus

 

Kaikki vaihdon ehdot on esitetty tässä vaihtokirjassa.

 

2. Välirahan maksu

 

Väliraha 144.214 euroa maksetaan kokonaisuudessaan Eckes-Granini Oy:n tilille, kun sopimus on allekirjoitettu.

 

3. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Osapuolet saavat kohteet heti omistukseensa ja hallintaansa vapaana kiinnityksistä ja niihin rinnastettavista maksuvelvoitteista.

 

4 Kohteeseen tutustuminen, sopimukset, asiakirjat ja pysäköintialueen aita

 

Osapuolet ovat tutustuneet kiinteistöjen alueisiin ja ra­joihin sekä maasto-olosuhteisiin. Osapuolet ovat verran­neet ko. seikkoja vaihtokaupan kohteita koskeviin asiakir­joihin, minkä johdosta osapuolilla ei ole huomautta­mista.

 

Osapuolet ovat tutustuneet kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin ja ympäröiviä alueita koskeviin maan­käyttömää­räyk­siin.

 

Eckes-Granini Finland Oy Ab poistaa kustannuksellaan pysäköintialueen aidan kuukauden kuluessa siitä kun kaupunki kirjallisesti ilmoittaa aidan poistamistarpeesta.

 

5. Laillistamis- ja muut kustannukset

 

Osapuolet vastaavat saantojensa laillistamisesta ja siitä aiheutuvista kuluista sekä lohkomiskustannuksista omien saantojensa osalta.

 

6. Kiinteistö- ja muut verot

 

Osapuolet vastaavat luovuttamiensa alueiden kiinteistöverosta vaihtokirjan allekirjoitusvuoden osalta. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti.

 

7. Rakentamiskelpoisuus

 

Mikäli vaihdettaville alueille tullaan tulevaisuudessa kohdistamaan rakennushanke, on toteuttaja vastuullinen kiinteistön perustamistavan valinnasta, rakennushankkeen suunnitteluun liittyvien maaperätutkimusten suorittamisesta, maaperän edellyttämistä hankkeen rakenteellisien ratkaisujen sekä mahdollisten maanalaisten johtojen sijainnin selvittämisestä.

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaisesti kaupunki ilmoittaa, että myytävät määräalat ovat olleet aikaisemmin katu- ja virkistysalueina.

 

Osapuolten taholta ei ole tutkittu, onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista. Kumpikin sopijaosapuoli vastaa luovuttamiensa alueiden puhdistamisesta, mikäli luovutettu alue myöhemmin todetaan likaantuneeksi.

 

Osapuolet vastaavat luovuttamiensa alueiden osalta alueen aiemmasta käytöstä mahdollisesti jääneiden rakenteiden ja irtaimen tavaran pois­tamisesta mahdollisesti tarvittavien viranomaislupien edellyttämällä tavalla.

 

Mikäli vaihdettavan alueen uudisrakentamisen johdosta joudutaan vaihdon kohteella ja/tai sen läheisillä alueilla (katu, puisto, virkistysalue, tontti) olevia putkia, johtoja ja vastaavia laitteita siirtämään, poistamaan ja/tai tulppaamaan, vastaa uudisrakentamisen toteuttaja näiden toimien kustannuksista. Suunnitelmat on hyväksytettävä ao. johtolaitoksella ja/tai ostajan määräämällä taholla.

 

8. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista kiinteistölle, kiinteistönomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

9. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta. Tämä oikeus koskee myös kaupan kohteella olevia johtoja, laitteita ja kiinnikkeitä.

 

10. Pintavedet

 

Kiinteistönomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä kiinteistöön rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, kiinteistölle mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

11. Irtain omaisuus

 

Tähän vaihtoon ei sisälly mitään irtainta eikä sellaisen luovuttamisesta ole muutakaan sopimusta.

 

12. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Tästä vaihtokirjasta syntyneet erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan osapuolten välisin neuvotteluin. Mikäli asiaa ei saada neuvotteluin ratkaistua, tästä vaihtokirjasta johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä vaihtokirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi Eckes-Granini Finland Oy Ab:lle yksi Turun kaupungille ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.