Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta4603.02.20167

10187-2015 (641, 001)

Sopimukset Liikenneviraston ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sekä Kuntarahoitus Oyj:n kanssa TYKS:n T3-sairaalarakennuksen toteuttamiseksi - Rakentamisen ja käytön aikaa koskeva sopimus Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin välillä

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle esitetään hyväksyttäväksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa tehtävä rakentamisen ja käytön aikaa koskeva sopimus liittyen U-sairaalan korvaavaan rakentamiseen Helsinginkadun päälle Turun Kupittaalla.

Kilajk § 46

Infrapalvelut, infrapalveluiden johtaja Tapio Siirto ja kiinteän omaisuuden kehittäminen, tonttipäällikkö Timo Laiho 25.1.2016:

Turun kaupunginvaltuusto on 26.10.2015 § 178 hyväksynyt Turun kaupungin ja Liikenneviraston välisen hankesopimuksen liittyen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin U-sairaalan korvaavaan rakentamiseen junaradan ja Helsinginkadun päälle Turun Kupittaalla, sekä Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin välisen sopimuksen hankesopimukseen liittyvien vastuiden siirtämisestä kaupungilta sairaanhoitopiirille. Lisäksi Turun kaupunginhallitus on 18.1.2016 § 19 hyväksynyt rakentamisen aikaa koskevan sopimuksen Liikenneviraston ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa (nk. ratasopimus) sekä sopimuksen rakentamisen aikaa koskevien vastuiden siirtämisestä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa.

Hankesopimuksen mukaan Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri solmivat hankesopimukseen perustuen myös rakentamisen ja käytön aikaa koskevan sopimuksen kaupungille hankkeesta ja sen päälle rakennettavan sairaalarakennuksen toteuttamisesta aiheutuvien toimenpiteiden ja kustannusjaon sopimiseksi (nk. katusopimus).

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on 14.10.2015 § 522 hyväksynyt käyttöoikeussopimuksen kansirakenteen ja siihen liittyvien ramppien sijoittamiseksi Turun kaupungin omistamille katualueille 50 vuodeksi 19.393,50 euron perusvuosivuokralla. Käyttöoikeuskorvausta tarkistetaan vuosittain elinkustannusindeksillä. Päätöksen esittelytekstissä on todettu, että hankealueella aiheutuvista yhdyskuntateknisistä muutostöistä Turun kaupunkia kohtaan vastaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri. Kiinteistöliikelaitos on neuvotellut rakentamisen ja käytön aikaa koskevista yksityiskohtaisista ehdoista Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa ja hyväksyttäväksi esitetään liitteenä olevaa sopimusta, jolla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ottaa vastattavakseen kaupungille hankkeesta aiheutuvat toimenpiteet ja kustannukset sopimuksen mukaisella vastuunjaolla. Helsinginkatua koskeva katusuunnitelma tuodaan Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan hyväksyttäväksi erillisenä esityksenä.

Liite 1Rakentamisen ja käytön aikaa koskeva sopimus Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin välillä

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin välisen rakentamisen ja käytön aikaa koskevan sopimuksen koskien Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin U-sairaalan korvaavaa rakentamista Helsinginkadun päälle Turun Kupittaalla

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoVarsinais-Suomen sairaanhoitopiiri


Liitteet:

Kilajk § 46
Liite 1:Rakentamisen ja käytön aikaa koskeva sopimus Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin välillä