Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta3220.01.20164

367-2016 (641)

Tontin (Peltola) 853-33-13-7 kantakiinteistön maa-alueen ostaminen (os. Kaurakatu 41)

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitos on neuvotellut entisen Heikkilän puutarhan toimintaan käytetyn rakennusalueen maapohjan (4.000 m2) hankkimisesta kaupungille. Kokonaisuus liittyy Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n (Kuntec) ja Tapio Heikkilän välillä neuvoteltuun järjestelyyn, jolla tarkoituksenmukainen maakokonaisuus muodostettaisiin kokonaan kaupungin omistuksessa olevista alueista. Osana kokonaisuutta tontin Peltola-13-7 rakennuskeskuksen maapohjan kauppa tehdään arviokirjaan ja alueen vertailutonttien hinnoitteluun perustuvasta 188.000 euron kokonaishinnasta. Kohde sijaitsee Peltolan työpaikka-alueella ja se muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden vieressä sijaitsevan Kauppilan maa-alueen ja kaupungin ennestään omistaman alueen kanssa.

Kilajk § 32

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maanhankintapäällikkö Ilkka Uusi-Uola 7.1.2016:

Kiinteistöliikelaitos on neuvotellut yhteistoiminnassa Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n kanssa otsikossa mainitun kohteen hankkimisesta kaupungin omistukseen.

Kohde sijaitsee Peltolan työpaikka-alueella. Tontin maapohjan ostaminen liittyy Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n ja Tapio Heikkilän välillä neuvoteltuun kauppaan, jolla Heikkilä luopuu Kaurakatuun rajoittuvasta tontin Peltola 13-7 kantakiinteistöstä. Tarkoituksenmukaisen Kuntecin toimintaympäristön muodostamiseksi Kauppilan ja Heikkilän puutarhakokonaisuuksien maapohjat hankitaan kaupungin omistukseen. Kuntec hankkii erikseen alueilla olevien rakennusten omistuksen ja kaupunki vuokraa Kuntecille kokonaisuutta palvelevan maa-alueen yhtenä kokonaisuutena. Kauppila Oy:n toimintaedellytykset toteutetaan Kuntecin ja Kauppilan välisin järjestelyin.

Heikkilän luovuttaman kantakiinteistön maapinta-ala on 4.000 m2, ja se on asemakaavan mukaista viljelyskorttelialuetta, jota on käytetty pitkään ko. tarkoituksessa, pääasiassa kukkien käsittelytilojen ja asumisen tarpeisiin.

Kohteesta on tehty arviokirja kauppahinnan määrittämistarkoitusta varten. Kokonaisuuden arvoksi on määritetty 430-480.000 euroa. Kuntec ja Heikkilä ovat päätyneet 435.000 euron kokonaiskorvaukseen. Arviokirjan ja alueen vertailutonttien hinnoittelun perusteella on päädytty maapohjan osalta 188.000 euron arvoon, jolta osalta neuvoteltu kauppa toteutetaan Tapio Heikkilän ja Turun kaupungin välillä. Heikkilä ja Kuntec tekevät erillisen kaupan kohteen rakennuksista 247.000 euron hinnalla. Kiinteistöliikelaitos pitää neuvoteltua kauppahintaa hyväksyttävänä, ja kaupan toteuttamistapaa tarkoituksenmukaisena osana kokonaisuutta.

Kiinteistöliikelaitos on valmistellut maa-alueen kauppakirjaluonnoksen. Kiinteistöliikelaitos puoltaa neuvotellun kaupan hyväksymistä. Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n ja Kauppila Oy:n hallitukset ovat osaltaan hyväksyneet kiinteistöjärjestelyjä ja maanvuokrausta koskevat asiat.

Samanaikaisesti tämän kaupan kanssa on valmisteltu Kauppilan ja Heikkilän puutarhatonttien 853-33-13-8 ja 853-33-13-7 muodostaman aluekokonaisuuden maanvuokrasopimus kaupungin ja Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n välillä. 

Karttalinkki

Liite 1Kauppakirjaluonnos ja kartta M 388/ 21.12.2015

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää ostaa tontin Peltola-13-7 (853-33-13-7) kantakiinteistön maa-alueen ilman rakennuksia Tapio Heikkilältä 188.000 euron kauppahinnalla ja muutoin liitteenä olevan kauppakirjan mukaisin kauppaehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHeikkilä Tapio


Liitteet:

Kilajk § 32
Liite 1:Kauppakirjaluonnos 853-33-13-7