KAUPPAKIRJAluonnos

 

Myyjä:

Tapio Heikkilä    (jäljempänä Myyjä)

 

Ostaja:

Turun kaupunki   (jäljempänä Ostaja)

Y -tunnus 0204819-8

 

Kaupan kohde:

 

Turun kaupungissa olevan tontin Peltola-13-7 (853-33-13-7) kantakiinteistö, pinta-ala 4.000 m2. Ostaja omistaa aiemman kaupan perusteella muun osan tontista määräalana 853-33-13-7-M601.

 

Alue on kartan M 388/ 21.12.2015 mukainen. Alue on kasvihuonetuotannossa käytetyn tontin rakennettu koillisosa. Alueella olevat rakennukset ja laitteet eivät kuulu kauppaan, vaan ne luovutetaan erikseen alueelle muodostettavan maanvuokra-alueen vuokramiehelle. Alueen maaperän puhtautta ei ole selvitetty.

 

Kauppahinta:

Satakahdeksankymmentäkahdeksantuhatta (188.000) euroa

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta xx.xx.2016 § xxx

 

Muut ehdot:

 

1. Kauppahinnan suorittaminen

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille, kun kauppakirja on allekirjoitettu.

 

2. Sopimukset ja hallintaoikeudet

 

Myyjä ilmoittaa, että luovutettavaan alueeseen ei kohdistu mitään ulkopuolisia oikeuksia.

 

Myyjä ilmoittaa, että myytävällä alueella on tontin rakennusten käyttöön liittyviä teknisten verkostojen putkiverkostoja. Ostaja hyväksyy verkostojen olemassaolon ja huomioi alueen jatkoluovutuksen yhteydessä, että alueen pintavedet johdetaan Peltolan koulutalon tonttia palvelevaan hulevesiverkostoon.

 

3. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Alueen omistus- ja hallintaoikeus siirtyy heti. Aluetta käytetään kohteessa sijaitsevien rakennusten tonttina.

 

4. Liittymät

 

Kohteessa olevat tekniset liittymät (vesihuolto, sähkö ym.) kohdistuvat kohteessa sijaitseviin rakennuksiin ja ne luovutetaan rakennusten luovutuksen yhteydessä.

 

5. Aluerajaus ja kaavatilanne

Kaupan kohde on asemakaavan 23/1952 viljelyskorttelialuetta, joka rajoittuu alueen muihin työpaikkatontteihin sekä Ostajan ennestään omistamaan määräalaan Peltola-13-7-M601 ja Kaurakatuun..

 

6. Rasitukset ja asiakirjat

 

Kohde luovutetaan vapaana kiinteistöä rasittavista kiinnityksistä, rasituksista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on sovittu. Myyjä luovuttaa kaupanteon yhteydessä kohteeseen kohdistuvat panttikirjat lainoittamattomina Ostajalle.

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin lainhuutotodistukseen, rasitustodistukseen ja kiinteistörekisteriotteeseen.

 

7. Saannon laillistaminen

 

Ostaja vastaa kustannuksellaan lainhuudon hakemisesta ja muista tarvittavista rekisteröintitoimenpiteistä.

 

8. Ilmoitus alueen käytöstä ja alueen rakennukset

 

Myyjä ilmoittaa ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaisesti, että kohdetta on käytetty kasvihuoneviljelyn toimitilatarkoitukseen ja asumiseen. Myyjän tiedossa ei ole, että maaperä olisi ko. toiminnan johdosta likaantunut.

 

Myyjä ilmoittaa, että alueella olevat rakennukset luovutetaan eri sopimuksella osapuolelle, joka tulee vuokraamaan Ostajalta yhtenäisen aluekokonaisuuden toiminta-alueekseen.

 

9. Verot ja maksut

 

Kiinteistöverosta kaupantekovuodelta vastaa Myyjä. Muista kohteeseen koh­distuvista veroista ja maksuista vastaa Myyjä omistuksen vaihtumiseen asti ja siitä eteenpäin Ostaja.

 

10. Irtain omaisuus

 

Kauppaan ei sisälly irtainta eikä sellaisen luovuttamisesta ole muutakaan sopimusta.

 

11. Ehtojen kattavuus

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on otettu tähän kauppakirjaan.

 

Allekirjoitukset

Kaupanvahvistajan todistus