Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta3120.01.20163

360-2016 (641)

Tontin (Peltola) 853-33-13-8 maa-alueen ostaminen (os. Kaurakatu 43)

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitos on neuvotellut puutarhamyymälätoimintaan käytetyn työpaikkatontin maa-alueen hankkimisesta kaupungille. Kokonaisuus liittyy Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n (Kuntec) ja Kauppila Oy:n välillä tehtyyn yrityskauppaan, johon liittyen tarkoituksenmukainen maakokonaisuus voitaisiin muodostaa kokonaan kaupungin omistuksessa olevista alueista. Tontin maapohjan kauppa tehdään arviokirjaan perustuvasta 550.000 euron kokonaishinnasta. Kohde sijaitsee Peltolan työpaikka-alueella ja se rajoittuu ammatti-instituutin Peltolan yksikön tonttiin. Kohteen hankinnalla voidaan tarkoituksenmukaistaa Kuntecin toimintaympäristöä ja turvata tulevaisuudessa ammatti-instituutin Peltolan yksikön kehittämistarpeita.

Kilajk § 31

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maanhankintapäällikkö Ilkka Uusi-Uola 7.1.2016:

Kiinteistöliikelaitos on neuvotellut otsikossa mainitun kohteen hankkimisesta kaupungin omistukseen.

Kohde sijaitsee Peltolan työpaikka-alueella. Tontin maapohjan ostaminen liittyy Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n ja Kauppila Oy:n välillä tehtyyn yrityskauppaan. Tarkoituksenmukaisen kokonaisuuden vaatima toiminta-alue voidaan muodostaa maa-aluekaupan jälkeen kokonaan kaupungin omistuksessa olevista alueista. Samalla kaupunki voi varmistaa ammatti-instituutin Peltolan kouluyksikön maatarpeita puutarhatonttien puolella.

Kohteen maapinta-ala on 15.281 m2, ja se on asemakaavan mukaista viljelyskorttelialuetta, jota on käytetty pitkään ko. tarkoituksessa, pääasiassa puutarhamyymälätoimintaan.

Kohteesta on tehty arviokirja kauppahinnan määrittämistarkoitusta varten. Maapohjan arvo-osuudeksi on arviokirjan perusteella määritetty 550.000 euroa, jonka myyjä on puoleltaan hyväksynyt. Kiinteistöliikelaitos pitää neuvoteltua kauppahintaa hyväksyttävänä, ja se vastaa ko. alueen työpaikkatonttien hintatasoa. Kiinteistöliikelaitos on valmistellut kauppakirjaluonnoksen. Kiinteistöliikelaitos puoltaa neuvotellun kaupan hyväksymistä.

Samanaikaisesti tämän kaupan kanssa on valmisteltu Kauppilan ja Heikkilän puutarhatonttien 853-33-13-8 ja 853-33-13-7 muodostaman aluekokonaisuuden maanvuokrasopimus kaupungin ja Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n välillä. Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n ja Kauppila Oy:n hallitukset ovat osaltaan hyväksyneet kiinteistöjärjestelyjä ja maanvuokrausta koskevat asiat. 

Karttalinkki

Liite 1Kauppakirjaluonnos sekä kartta M 266/ 7.9.2015

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää

- ostaa tontin Peltola-13-8 (853-33-13-8) maa-alueen ilman rakennuksia Kauppila Oy:ltä 550.000 euron kauppahinnalla ja muutoin liitteenä olevan kauppakirjan mukaisin kauppaehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKauppila Oy


Liitteet:

Kilajk § 31
Liite 1:Kauppakirjaluonnos 853-33-13-8