Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta63916.12.20156

11030-2014 (641)

Vireillä olevan asemakaavan "Kaarninko" mukaisen korttelin Harittu-87 suunnittelu- ja toteutuskumppanin haku avoimella neuvottelumenettelyllä (os. Hiekkakatu)

Tiivistelmä:

Haritun kaupunginosassa kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta on hyväksynyt asemakaavaluonnoksen "Kaarninko". Alueelle järjestettiin tontinluovutuskilpailu 2014-2015 vuodenvaihteessa. Tontinluovutuskilpailulla ei saatu yhtään ehdotusta alueen toteuttamiseksi ja nyt on tarkoitus käynnistää avoin kaksivaiheinen neuvottelumenettely, jolla haetaan suunnittelu- ja toteutuskumppania alueelle.

Kilajk § 639

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin, 7.12.2015:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta on 29.4.2014 § 135 hyväksynyt Haritun kaupunginosaan asemakaavaluonnoksen ”Kaarninko”. Kaavaluonnoksessa alueelle on osoitettu asuinpientalojen korttelialue Harittu-87.

Kaava-alueen suunnittelusta järjestettiin kansainvälinen Europan 11 suunnittelukilpailu vuonna 2011. Kilpailulla haettiin matalaa ja tiivistä aluetta, joka sopisi lapsiperheille ja tukisi yhteisöllisyyttä alueella sekä muodostaisi alueelle tunnistettavan ilmeen. Alueen asemakaavaluonnos on laadittu kilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta.

Kiinteistöliikelaitos järjesti yhteistyössä ympäristötoimialan kanssa vuodenvaihteessa 2014-2015 tontinluovutuskilpailun alueen rakentajan/rakennuttajien valitsemiseksi. Tontinluovutuskilpailuun ei saatu ehdotuksia.

Europan 11 -kilpailun voittajatyö toimii viitesuunnitelmana alueen suunnittelussa ja toteutuksessa. Kiinteistöliikelaitos on yhdessä ympäristötoimialan kanssa valmistellut avointa kaksivaiheista neuvottelumenettelyä, jolla pyritään löytämään alueelle suunnittelu- ja toteutuskumppania, joka toteuttaisi alueelle viitesuunnitelman idean ja hengen mukaista asuinrakentamista. Suunnitelmaluonnos tulee esittää Haritun puistotien, Hiekkakadun, Uudenmaantien suojaviheralueen, Pulteripuiston ja Silttipuiston rajaamalle alueelle.

Ensimmäisessä vaiheessa Turun Kiinteistöliikelaitos pyytää kohteen toteuttamisesta kiinnostuneita tahoja ilmoittautumaan ja esittämään seuraavat selvitykset:

- suunnitelmaluonnos alueelle tai sen osaan sijoittuvasta asuinrakentamisesta ja sen toteutuksesta. Suunnitelman tulee olla realistinen ja viitesuunnitelman ideologian ja hengen mukainen. Suunnitelmaluonnoksessa tulee esittää asuinrakennukset, niiden muodostama kokonaisuus ja sijoittuminen alueelle sekä esitetyn suunnitelman monistettavuus;

- rakennusoikeudesta tarjottava alustava hintatarjous (€/k-m2);

- kohteen suunnittelija ja toteuttaja;

- selvitys toteuttavan yrityksen referensseistä vastaavista kohteista; sekä

- toteutusaikataulu sekä arvio siitä minkä suuruisen osan alueen kokonaisrakennusoikeudesta toteuttava yritys on alueella kiinnostunut toteuttamaan.

Toisessa vaiheessa neuvotteluja jatketaan yhden tai useamman ensimmäisessä vaiheessa ilmoittautuneen tahon kanssa. Turun kaupunki varaa itselleen oikeuden hylätä kaikki tehdyt tarjoukset.

Kiinteistöliikelaitos esittää, että aluetta koskevan asemakaavaehdotuksen laatimisen pohjaksi ja korttelin Harittu-87 suunnittelu- ja toteutuskumppanin / -kumppanien valitsemiseksi järjestetään kaksivaiheinen avoin neuvottelumenettely Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen ja Ympäristötoimialan yhteistyönä valmisteleman neuvottelumenettelyn mukaisesti.

Liite 1Neuvottelumenettely

Liite 2Aluerajaus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- Haritun kaupunginosassa vireillä olevan 29.4.2014 § 135 hyväksytyn asemakaavaluonnoksen ”Kaarninko” alueella, joka on osoitettu liitteessä 2, järjestetään kaksivaiheinen avoin neuvottelumenettely alueen suunnittelu- ja toteutuskumppanin / -kumppanien valitsemiseksi liitteenä olevin ehdoin; sekä

- varsinainen suunnittelu- ja toteutuskumppanin / -kumppanien valinta sekä esitys toteuttajalle varattavasta alueesta tehdään jatkoneuvotteluihin perustuen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, kiinteän omaisuuden kehittäminen


Liitteet:

Kilajk § 639
Liite 1:Neuvottelumenettely
Liite 2:Aluerajaus