7.12.2015

 

 

 

Kaarningon alueen

 

SUUNNITTELU- JA TOTEUTUSKUMPPANIN VALINTA

 

Turun kaupunki etsii avoimella kaksivaiheisella neuvottelumenettelyllä Kaarningon alueelle suunnittelu- ja toteutuskumppania.

 

Alueen suunnittelusta järjestettiin kansainvälinen suunnittelukilpailu vuonna 2011, joka oli suunnattu nuorille arkkitehdeille (Europan 11). Kilpailulla haettiin matalaa ja suhteellisen tiivistä asuntoaluetta, joka sopisi lapsiperheille ja tukisi yhteisöllisyyttä alueella sekä muodostaisi alueelle tunnistettavan ilmeen. Tämän kilpailun voittajatyö toimii viitesuunnitelmana alueen suunnittelussa ja toteutuksessa.

 

Kyseessä oleva Kaarningon alue käsittää noin 5,3 hehtaarin suuruisen alueen Turun kaupungin Haritun kaupunginosassa lähellä Turun ja Kaarinan rajaa. Aluerajaus on osoitettu liitemateriaalissa. Aluetta rajaavat Hiekkakatu, Uudenmaantie, etelässä pientaloasutus sekä tulevassa asemakaavoituksessa asemakaavoitettava Haritun puistotie.

 

Alue on yleiskaavassa osoitettu asuinpientalojen alueeksi (AP-2). Alueelle on alustavasti kaavailtu noin 15000 m2 suuruista rakentamista. Rakentamista voidaan kaavoittaa enemmänkin mikäli suunnittelutavoitteisiin silti päästään. Alue on nykyisin nuorta puustoa kasvavaa täyttömaa aluetta ja alueella on sijainnut Haritun maanläjitysalue ja kaatopaikka sekä sementtivalimo, joiden jäljiltä alueella on pilaantuneita maita. Alue sijaitsee lisäksi pohjavesialueella. Pohjavesialueelle ei saa osoittaa pohjaveden laatua vaarantavia eikä pohjaveden pinnan haitallista alenemista aiheuttavia toimintoja.

 

Turun kaupunki varaa myöhemmin neuvottelujen edetessä sovittavan osan alueen tonteista valitun kumppanin tai kumppanien toteutettavaksi määräajassa.

 

Liitemateriaali:

 

-Aluerajaus

-Sijaintikartta

-Kantakartta (pdf, dwg)

-Alustava ympäristömeluselvitys

-Maaperän alustava pilaantuneisuustutkimus

-Valokuvia alueelta

-Viitesuunnitelma (pohjautuu Europan 11 Turku kilpailun voittaneeseen kilpailuehdotukseen ”Garden State”)

oAlueen asemakaavaehdotuksen ja alueen tulevan suunnittelun tulee pohjautua tähän viitesuunnitelmaan.

-Asemakaavaluonnos ”Kaarninko” (20/2010)

oViitesuunnitelman pohjalta alueelle on laadittu 29.4.2014 hyväksytty asemakaavaluonnos. Neuvottelumenettelystä kiinnostuneilla tahoilla on mahdollisuus esittää suunnitelmia asuinrakentamisen sijoittumisesta ja toteutuksesta Haritun puistotien, Hiekkakadun, Uudenmaantien suojaviheralueen, Pulteripuiston ja Silttipuiston rajaamalle alueelle. Asemakaavaluonnoksessa esitetyt kevyenliikenteen yhteydet tulee pyrkiä säilyttämään mahdollisuuksien mukaan.

 

Ensimmäisessä vaiheessa Turun Kiinteistöliikelaitos pyytää kohteen toteuttamisesta kiinnostuneita tahoja ilmoittautumaan ja esittämään seuraavat selvitykset:

 

-Suunnitelmaluonnos alueelle tai sen osaan sijoittuvasta asuinrakentamisesta ja sen toteutuksesta. Suunnitelman tulee olla realistinen ja viitesuunnitelman ideologian ja hengen mukainen. Suunnitelmaluonnoksessa tulee esittää asuinrakennukset, niiden muodostama kokonaisuus ja sijoittuminen alueelle sekä esitetyn suunnitelman monistettavuus.

-Rakennusoikeudesta tarjottava alustava hintatarjous (€/k-m2)

-Kohteen suunnittelija ja toteuttaja

-Selvitys toteuttavan yrityksen referensseistä vastaavista kohteista

-Toteutusaikataulu sekä arvio siitä minkä suuruisen osan alueen kokonaisrakennusoikeudesta toteuttava yritys on alueella kiinnostunut toteuttamaan

 

Tontit on mahdollista myös vuokrata, jolloin elinkustannusindeksiin sidottava perusvuosivuokra määräytyy 4 %:n mukaan tarjotusta kauppahinnasta.

 

Ilmoittautumiset selvityksineen tulee toimittaa vihkomaisesti nidottuna tai seläkkeellä maksimissaan A3 -kokoiselle paperille tulostettuna.

 

Neuvottelumenettelystä kiinnostuneilla tahoilla on mahdollisuus esittää kaupungille kysymyksiä 22.1.2016 mennessä. Kysymyksen voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen kaarninko@turku.fi. Kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistaan internetissä 29.1.2016 mennessä osoitteessa www.kaarninko.fi.

 

Ilmoittautumiset em. selvityksineen tulee toimittaa perjantaihin 18.3.2016 klo.15 mennessä Kiinteistöliikelaitoksen asiakaspalveluun osoitteessa Puolalankatu 5, 20100 Turku tai postitse osoitteeseen Kiinteistöliikelaitos, Kiinteän omaisuuden kehittäminen / Suvi Panschin, PL 11, 20101 Turku. Kuoreen merkintä ”Kaarninko”.

 

Toisessa vaiheessa neuvotteluja jatketaan yhden tai useamman ensimmäisessä vaiheessa ilmoittautuneen tahon kanssa. Turun kaupunki varaa itselleen oikeuden hylätä kaikki tehdyt tarjoukset.

 

Kaupunki ei vastaa tarjoajalle mahdollisesti syntyvistä vahingoista, haitoista eikä kustannuksista, mikäli kaupunki päättää pidättäytyä kiinteistöjen myynnistä, tai mikäli myyntipäätös tai asemakaava ei tule lainvoimaiseksi.

 

 

Lisätietoja:

 

Kiinteistöliikelaitos

Kiinteän omaisuuden kehittäminen

Maankäyttöinsinööri Suvi Panschin

Matkapuhelin 040 1374 909

suvi.panschin@turku.fi

 

Ympäristötoimiala

Kaupunkisuunnittelu

Kaavoitusarkkitehti Oscu Uurasmaa

Matkapuhelin 040 1684 810

oscu.uurasmaa@turku.fi