Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta55804.11.20156

4104-2005 (613, 021, 627)

Raunistulan (081) kaupunginosan "Alfa Barkerin" alueen katu- ja liikenneinvestointien vastaanottosopimus (os. Raunistulantie 1-45)

Tiivistelmä:

Alfa Center Oy sitoutui 4.12.2008 allekirjoitetulla maankäyttösopimuksella toteuttamaan Alfa Barkerin alueen katu- ja liikenneinvestointeja. Katujen valmistuttua kaupunki ja Alfa Barkerin maanomistajat allekirjoittavat sopimuksen, jolla kuitataan katu- ja liikenneinvestoinnit valmistuneeksi maankäyttösopimuksen mukaisesti.

Kilajk § 558

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 28.10.2015:

Raunistulan kaupunginosan ”Alfa Barker” 6/2005 asemakaavoittamisen yhteydessä Raunistula-23-2, 16, 18, 19 ja 20 tonttien omistaja Alfa Center Oy ja kaupunki allekirjoittivat 4.12.2008 maankäyttösopimuksen.

Maankäyttösopimuksen 5. kohta ”Yhdyskuntarakennemuutoskustannuksen suorittaminen investointihankkeina” kuuluu seuraavasti:

”Kiinteistönomistajalla on oikeus suorittaa tämän sopimuksen 3. kohdan mukainen 2.500.000 euron yhdyskuntarakennemuutoskustannus korkoineen toteuttamalla kustannuksellaan asemakaavanmuutosalueen katu- ja liikenneinvestointihankkeet kaupungin laatimien suunnitelmien ja aikataulun mukaisesti”.

Alfa Center Oy ilmoitti 22.11.2010 suorittavansa yhdyskuntarakennemuutoskustannuksen korvauksen toteuttamalla asemakaava-alueen katu- ja liikenneinvestointihankkeet sekä osallistumaan Turku-Tampere junaradan alikulkuyhteyden rakentamiseen 500.000 euron osuudella.

Alfa Center Oy:n varat ja velat siirtyivät 27.2.2012 allekirjoitetun jakautumissuunnitelman mukaisesti Kiinteistö Barker Oy:lle, Ateljee Barker Oy:lle ja Liikunta Barker Oy:lle. Kiinteistö Barker Oy:n hallitukselta saadun tiedon mukaan kyseessä olevasta maankäyttösopimuksesta aiheutuvat velvoitteet ovat jakautumissopimuksella siirtyneet Kiinteistö Barker Oy:lle.

”Alfa Barker” asemakaava sai lainvoiman 12.12.2009 ja asemakaava-alueen katu- ja liikenneinvestointityöt sekä junaradan alikulkuyhteys valmistuvat vuoden 2015 aikana.

Kiinteistö Barker Oy, Ateljee Barker Oy ja Liikunta Barker Oy ovat toteuttaneet asemakaava-alueelle kaupungin valvonnassa ja kaupungin laatimien suunnitelmien mukaisesti seuraavat yhdyskuntarakenneinvestoinnit:

- Erik Jorpeksen raitin

- Konsantien osan välillä Erik Jorpeksen raitti- Kondrad Lehtimäen polku

- Kondrad Lehtimäen polun

- Virusmäentien osan välillä Alfankatu-Raunistulantie

- Ramstedinkadun

- Raunistilantien osan välillä Barkerinaukio- Ramstedtinkatu

- Virusmäenkäytävä

Kiinteistöliikelaitoksen arvion mukaan 1.10.2015 asemakaava-alueen katujen viimeistelytöitä on jäljellä noin 50.000 euron arvosta. Raunistulan kaupunginosan ”Alfa Barker” alueelle toteutetut katu- ja liikenne alueet ovat siirtyneet kaupungin omistukseen ja hoitovastuulle vaiheittain vuosien 2012-2015 aikana.

Turku-Tampere junaradan alikulkuyhteys avataan yleiselle liikenteelle syksyllä 2015. Kiinteistöliikelaitos, Kiinteistö Barker Oy, Ateljee Barker Oy ja Liikunta Barker Oy ovat sopineet, että 500.000 euron maksuosuus sekä katu- ja liikenneinvestointien viimeistelytöiden jäljellä oleva 50.000 euron arvoinen toteuttamaton osuus erääntyvät maksettavaksi kahtena 275.000 euron eränä 31.12.2015 ja 1.6.2016. Mikäli edellä mainitut sopimusvelvoitteet jäisivät joltain osin täyttämättä, sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämisestä vastaavat kuitenkin yhteisvastuullisesti Kiinteistö Barker Oy, Ateljee Barker Oy ja Liikunta Barker Oy.

Kiinteistö Barker Oy, Ateljee Barker Oy ja Liikunta Barker Oy ovat ilmoittaneet hyväksyvänsä Kiinteistöliikelaitoksen laatiman sopimuksen, jolla kuitataan 4.12.2008 allekirjoitetun maankäyttösopimuksen 5.kohdan katu- ja liikenneinvestoinnit valmistuneiksi.

Konsernihallinnon lakiasiat, kaupunginlakimies Riikka Lehtimäki:

Sopimus sisältää yhdyskuntarakenneinvestointeja, jotka ovat suuruudeltaan huomattavia. Katson, että sopimuksessa on tarkoituksenmukaista ottaa huomioon se, että Kiinteistö Barker Oy:llä on edelleen YSE1998 yleisten sopimusehtojen mukaiset mm. takuuajan vastuut maankäyttösopimuksen nojalla rakennetuista katu- ja liikenneinvestoinneista. Esitän, että sopimukseen lisätään seuraava ehto:

Osapuolet toteavat, ettei tällä sopimuksella ole vaikutusta Kiinteistö Barker Oy:n (aiemmin Alfa Center Oy:n) jäljellä oleviin YSE 1998 yleisten sopimusehtojen mukaisiin muiden muassa takuuajan vastuisiin edellä mainitun maankäyttösopimuksen perusteella tehdyistä katu- ja liikenneinvestoinneista. Kiinteistö Barker Oy vastaa edelleen YSE 1998 sopimusehtojen mukaisesti suorittamistaan rakennustöistä ja niissä mahdollisesti ilmenevistä virheistä ja puutteista.

Liite 1Sopimus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa ”Alfa Barker” katu- ja liikenneinvestointitöiden valmistumissopimuksen liitteen 1 mukaisin ehdoin; sekä

- valtuuttaa kiinteistötoimialan toimialajohtajan tekemään tarvittaessa sopimukseen vähäisiä teknisluonteisia tarkennuksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAteljee Barker Oy
aoKiinteistö Barker Oy
aoLiikunta Barker Oy


Liitteet:

Kilajk § 558
Liite 1:Sopimus