Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta46416.09.20155

8894-2015 (641)

Itäharjun kaupunginosan korttelin 30 tontin 13 poikkeamishakemuksen edellyttämä maankäyttösopimus (os. Kalevantie 10)

Tiivistelmä:

Kaupungin ja Kiinteistö Oy Kalevantie 10 välillä tehdään maankäyttösopimus, jolla Kiinteistö Oy Kalevantie 10 osallistuu yhdyskuntarakentamiskustannuksiin tontin Itäharju 30-13 poikkeamishakemuksen johdosta.

Kilajk § 464

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 3.9.2015:

Itäharjun kaupunginosan korttelin 30 tontin 13 omistaja Kiinteistö Oy Kalevantie 10 on hakenut poikkeamislupaa tontin Itäharju-30-13 käyttötarkoituksen muuttamiseksi asuinkäyttötarkoitukseen.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Itäharjun kaupunginosassa on viime vuosina tehty ja tulevaisuudessa tullaan tekemään sellaisia liikenne- ja kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimusten laatimista.

Tontin Itäharju-30-13 käyttötarkoituksen muutoksen johdosta tulee Kiinteistö Oy Kalevantie 10 omistamalle tontille sellaista arvonnousua, jonka seurauksena laaditaan yhdyskuntarakennekustannusten korvaamiseksi maankäyttösopimus.

Maankäyttösopimuskorvaus on määritetty käyttämällä asuinkerrostalojen rakennusoikeuden arvona 253 €/k-m2. Kerrosneliömetrihinta vastaa kaupungin käyttämää hintaa asuntokerrostalotonttien osalta vastaavissa maankäyttösopimuksissa.

Edellä esitetyin korvausperiaattein on maankäyttösopimuskorvaukseksi määritetty 384.000 euroa. Kiinteistö Oy Kalevantie 10 on ilmoittanut omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen.

Sopimuskorvaus erääntyy maksettavaksi kolmen kuukauden kuluttua siitä kun Itäharjun kaupunginosan korttelin 30 tontille 13 merkitään ensimmäinen uudisrakennus. Korvaukselle lasketaan 2 % vuotuista korkoa poikkeamishakemuksen voimaantulosta alkaen.

Liite 1Maankäyttösopimus

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan Itäharjun kaupunginosan korttelin 30 tonttia 13 koskevan maankäyttösopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKiinteistö Oy Kalevantie 10


Liitteet:

Kilajk § 464
Liite 1:Maankäyttösopimus