Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta22429.04.20154

4190-2015 (641)

Kaarinan kaupungin Iso-Kauselan asemakaavan (A1100) edellyttämä maankäyttösopimus sekä kiinteistökaupan esisopimus katualueesta, os. Kaarinantie 702

Tiivistelmä:

Kohmon kaupunginosaan on 16.11.2003 tullut voimaan "Säkömäki" -niminen asemakaava. Asemakaava-alueelle tuleva ajoliikenne on tarkoitus toteuttaa Kaarinan kaupungin puolelta Kaarinantien ja Turun Osuuskaupan omistaman liikennemyymälätontin kautta. Nyt on tarpeen sopia Kaarinan kaupungin kanssa Säkömäen kaava-alueen ajoliikennettä palvelevan kadun rakentamisesta sekä Turun osuuskaupan kanssa katualueen ostosta.

Kilajk § 224

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin, 15.4.2015:

Kaarinan kaupungin 1. kaupunginosaan (Auranlaakso) laaditaan asemakaavaa, jossa noin 1560 m2 suuruinen määräala KLH-korttelin 1100 tontista 1 osoitetaan Aidasojankatu –nimiseksi katualueeksi. KLH -kortteli on Turun Osuuskaupan omistuksessa. Aidasojankatu on tarpeellinen Turun kaupungin ”Säkömäki” -nimiselle kaava-alueelle järjestettävää kulkuyhteyttä varten.

Turun kaupunki on pyytänyt ELY-keskuksen lausuntoa Aidasojankadun ja Kaarinantien liittymää koskevista parannustarpeista. ELY-keskuksen liikennevastuualueen mukaan Säkömäen asuinalueen tuottama lisäys ABC:n liittymän liikennemäärään on aamuhuipputunnin aikana hyvin vähäinen, eikä muuta liittymän viivytyksiä ja palvelutasoa juuri lainkaan, eikä näin ollen aiheuta liittymän parantamistarvetta (lausunto maankäyttösopimuksen liitteenä).

Koska ostettavan kohteen alueelle laadittavan asemakaavanmuutoksen hyväksymiskäsittely on kesken, on Turun Osuuskaupan kanssa neuvoteltu kiinteistökaupan esisopimuksen tekemisestä. Lopullinen kauppa tehdään esisopimuksen liitteenä olevan kauppakirjaluonnoksen mukaisin ehdoin sitten, kun asemakaavanmuutos on tullut voimaan.

Kiinteistöliikelaitos esittää, että Turun kaupunki tekee Turun Osuuskaupan kanssa liitteenä olevan esisopimuksen asemakaavan muutoksessa osoitettavasta Aidasojankatu –nimisestä katualueesta, pinta-alaltaan noin 1560 m2, sekä lopullisen kiinteistökaupan kaavamuutoksen tultua voimaan. Kauppahinnaksi on neuvotteluissa sovittu 17.610 euroa, joka vastaa luovutettavan kohteen arvoa. TOK:lle jäävän tontin rakennusoikeus ei vähene kaavamuutoksen myötä ja nykyiselläänkin tontin sisäisenä kulkualueena käytössä oleva alue muuttuu katualueeksi.

Lisäksi Kiinteistöliikelaitos esittää, että Turun kaupunki tekee Kaarinan kaupungin kanssa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen, jonka mukaisesti Aidasojankadun yhdyskuntatekniikan suunnittelusta, kilpailuttamisesta ja rakennuttamisesta sekä näistä aiheutuvista kustannuksista vastaa Turun kaupunki. Ja että Turun kaupunki luovuttaa Aidasojankadun maa-alueen (n. 1560 suuruinen määräala kiinteistöstä 202-1-1100-1) vastikkeetta Kaarinan kaupungille sen jälkeen, kun Aidasojankatu on rakennettu valmiiksi. Samassa yhteydessä Kaarinan kaupunki ottaa Aidasojankadun vastaan ja ylläpidettäväkseen. Luovutuskirjassa sovitaan, että luovutettavien alueiden omistus- ja hallintaoikeus siirtyvät Kaarinan kaupungille välittömästi.

Sopimukset edellyttävät vielä Turun Osuuskaupan hallituksen sekä Kaarinan kaupunginvaltuuston päätökset.

Liite 1Määräalan esisopimusluonnos

Liite 2Maankäyttösopimusluonnos

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- Turun kaupunki ostaa noin 1560 m2 suuruisen määräalan kiinteistöstä 202-1-1100-1, joka on osoitettu liitekartalla M 396 / 6.11.2013, Turun Osuuskaupalta 17.610 euron kauppahinnalla ja muutoin esisopimuksen liitteenä olevan kauppakirjan mukaisin ehdoin;

- hyväksyä liitteenä 1 olevan esisopimuksen;

- Kiinteistötoimialan toimialajohtaja oikeutetaan tekemään esisopimukseen sekä lopulliseen kauppakirjaan tarvittaessa vähäisiä muutoksia ja lisäyksiä; sekä

- Turun kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan noin 1560 m2 suuruista määräalaa Turun Osuuskaupan omistamasta kiinteistöstä 202-1-1100-1 ja Turun kaupunkia koskevan maankäyttösopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKaarinan kaupunki
aoTurun Osuuskauppa
tiedTulkki Jani


Liitteet:

Kilajk § 224
Liite 1:Määräalan esisopimusluonnos
Liite 2:Maankäyttösopimusluonnos