Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta9425.02.201515

1029-2015 (641)

Metsämäen (093) ravirata-alueen maanvuokrasopimuksen jatkaminen Turun Hippos ry:n kanssa (os. Vanha Tampereentie 235)

Tiivistelmä:

Turun kaupunki jatkaa Turun Hippos ry:n maanvuokrasopimusta Metsämäen ravirata-alueesta 30.4.2046 asti.

Kilajk § 94

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytön suunnittelija Juha Lipponen, 28.1.2015:

Turun Hippos ry järjestää Kuninkuusravit Turussa kesällä 2016. Kuninkuusravien järjestäminen edellyttää Turun Hippos ry:ltä taloudellisia panostuksia ravirata-alueen kehittämiseksi Kuninkuusravien edellyttämään tasoon.

Turun Hippos ry on pyytänyt kaupunkia jatkamaan Metsämäen ravirata-alueen maanvuokrasopimusta, jotta maanvuokraoikeutta voidaan käyttää vakuutena Kuninkuusravien investointeihin.

Turun kaupunki on vuokrasi Metsämäen ravirata-alueen Turun Hippos ry:lle 22.7.1976 hevosharrastusten toiminta edellytysten turvaamiseksi 20 vuodeksi nimellisellä 100 markan vuosivuokralla. Maanvuokrasopimusta jatkettiin 20 vuodella 1.3.1993 siten, että maanvuokrasopimus on päättymässä 30.4.2016. Voimassa olevan maanvuokrasopimuksessa on sovittu, että mikäli ravitoiminnan edellytykset ovat edelleen olemassa ja Turun Hippos ry harjoittaa edelleen tätä toimintaa, on sillä oikeus entisin ehdoin jatkaa maanvuokrasopimusta 20 vuodella.

Kiinteistöliikelaitos on sisällyttänyt voimassa olevasta maanvuokrasopimuksesta keskeisimmät ehdot päivitettyyn maanvuokrasopimukseen ja tarkistanut vuokra-ajan päättymään 30.4.2046. Maanvuokra säilyy edelleen voimassa olevan sopimuksen mukaisesti nimellisenä 100 eurona.

Turun Hippos ry on ilmoittanut hyväksyvänsä maanvuokraehtojen tarkistamisen ja että tarkistettu 30 vuoden vuokra-aika riittää, jos maanvuokraoikeutta käytetään vakuutena.

Maanvuokrasopimusneuvotteluiden yhteydessä todettiin, että Metsämäen raviradan toimijat käyttävät ja kunnossapitävät vuokra-alueen eteläpuolella olevaa ravitoimintaa palvelevaa harjoitustietä ns. metsälenkkiä. Harjoitustie rakentunut alueelle vuosikymmenten aikana, mutta käyttöoikeussopimusta ei ole tehty.

Maanvuokrasopimuksen lisäksi Kiinteistöliikelaitos on valmistellut ns. metsälenkin käyttösoikeussopimuksen joka on tarkoitus allekirjoittaa samanaikaisesti maanvuokrasopimuksen kanssa. Turun Hippos ry on ilmoittanut allekirjoittavansa käyttösoikeussopimuksen.

Liite 1Maanvuokrasopimus

Liite 2Käyttöoikeussopimus

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- vuokrata Turun Hippos ry:lle Metsämäen ravirata-alueen 30.4.2046 asti liitteen 1 mukaisin ehdoin;

- antaa Turun Hippos ry:lle käyttöoikeuden Metsämäen raviradan eteläpuolella kulkevalle harjoitustielle liitteen 2 mukaisin ehdoin; sekä

- että Kiinteistöliikelaitoksen toimialajohtaja oikeutetaan tekemään vuokrasopimukseen ja käyttöoikeussopimukseen tarvittaessa pieniä teknisluonteisia muutoksia ja lisäyksiä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Hippos ry


Liitteet:

Kilajk § 94
Liite 1:Maanvuokrasopimus Turun Hippos ry:n kanssa
Liite 2:Käyttöoikeussopimus Turun Hippos ry:n kanssa