Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta3428.01.20156

607-2015 (641)

V kaupunginosan korttelin 39 tontin 6 (L-tehdas) poikkeamishakemuksen edellyttämä maankäyttösopimus (os. Itäinen Rantakatu 74)

Tiivistelmä:

Esitetään johtokunnan päätettäväksi V kaupunginosan korttelin 39 tontin 6 (L-tehdas) poikkeamishakemuksen edellyttämä maankäyttösopimus osoitteessa Itäinen Rantakatu 74

Kilajk § 34

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 19.1.2015:

V kaupunginosan korttelin 39 tontin 6 omistajat Asunto Oy Loft-Tehdas I ja II sekä Kiinteistö Oy Loft-Tehdas III ja IV ovat hakeneet poikkeamis- ja rakennuslupaa tontille V-39-6. Anojien tarkoituksena on sijoittaa asemakaavalla suojeltuun teollisuusrakennukseen asunto- ja toimistotiloja yhteensä noin 13000 k-m2. Toteuttavien toimisto- ja asuntotilojen määrä ylittää voimassa olevan asemakaavan rakennusoikeuden.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

V kaupunginosassa on viime vuosina tehty ja tulevaisuudessa tullaan tekemään sellaisia liikenne – ja kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimusten laatimista.

Maankäyttösopimuskorvaus on määritetty käyttämällä asuinkerrostalojen rakennusoikeuden arvona 300 €/k-m2. Kerrosneliömetrihinta vastaa kaupungin käyttämään hintaa asuntokerrostalotonttien osalta vastaavissa maankäyttösopimuksissa. Sopimuskorvausta määritettäessä on huomioitu vanhan teollisuusrakennuksen suojelumääräykset ja toteuttavien tilojen sijoittuminen suojellun rakennuksen rungon sisään.

Edellä esitetyin periaattein tontin V-39-6 sopimuskorvaukseksi tulee 168.750 euroa. Kiinteistönomistaja on ilmoittanut omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen.

Sopimuskorvaus erääntyy maksettavaksi kolmen kuukauden kuluttua siitä kun suojellussa rakennuksessa tehdään käyttöönottotarkastus. Korvaukselle lasketaan 2 % vuotuista korkoa poikkeamishakemuksen lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen.

Liite 1Maankäyttösopimus

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan V kaupunginosan korttelin 39 tonttia 6 koskevan maankäyttösopimuksen oheisen liitteen mukaisin ehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAsunto Oy Turun Loft-Tehdas I
aoAsunto Oy Turun Loft-Tehdas II
aoKiinteistö Oy Turun Loft-Tehdas III
aoKiinteistö Oy Turun Loft-Tehdas IV


Liitteet:

Kilajk § 34
Liite 1:Maankäyttösopimus