Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta71617.12.20142

12802-2014 (641)

III kaupunginosan "Sepänkatu 5" asemakaavaehdotuksen 29/2010 edellyttämä maankäyttösopimus (os. Sepänkatu 5)

Tiivistelmä:

III kaupunginosan korttelin 8 tontille 1 laaditun asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta kaupunki ja tontin III-8-1 omistajat Kiinteistö Oy Sepänkatu A, B, C, D, E ja F allekirjoittavat maankäyttösopimuksen, jolla tontinomistajat sitoutuvat osallistumaan asemakaavanmuutoksen seurauksena alueella toteutettaviin yhdyskuntarakennekustannuksiin.

Kilajk § 716

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 5.12.2014 :

Kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on laatinut ”Sepänkatu 5” asemakaavaehdotuksen 29/2010 III:n kaupunginosaan.Asemakaavanmuutoksen tarkoituksena on osoittaa tontti III-8-1 asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi siten, että Sepänkadun ja Sirkkalankadun varressa olevat rakennukset suojellaan ja tontin sisäosaan osoitetaan kaksi uutta rakennusalaa yhteensä 6200 k-m2:n rakennusoikeudella.

Tontti III-8-1 on 29.11.1982 lainvoimaiseksi tulleessa asemakaavassa osoitettu yleisten rakennusten tontiksi, jonka rakennusoikeus on 6000 k-m2.

Turun kaupunki myi 19.12.2011 tontin III-8-1 Turun Toverien Tuki-säätiölle perustettavan yhtiön lukuun 990.000 euron kauppahinnalla.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Kaupunki on tehnyt viime vuosina ja tulee tulevaisuudessa tekemään III kaupunginosaan liikenne – ja kunnallistekniikaninvestointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimuksen laatimista tontille III-8-1.

Maankäyttösopimuskorvaus on määritetty käyttämällä asuinkerrostalojen rakennusoikeuden arvona 380 €/k-m2. Kerrosneliömetrihinta vastaa kaupungin käyttämään hintaa asuntokerrostalotonttien osalta vastaavissa maankäyttösopimuksissa.

Edellä esitetyllä arvolla ja edellä esitetyin periaattein tontin III-8-1 sopimuskorvaukseksi tulee 360.000 euroa, joka erääntyy maksettavaksi kolmen kuukauden kuluttua siitä kun tontilla aloitetaan uudisrakentaminen. Korvaukselle lasketaan 2 % vuotuista korkoa asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen.

Tontin IX-3-1 omistaja on ilmoittanut omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen.

Liite 1Maankäyttösopimus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan III kaupunginosan korttelin 8 tonttia 1 koskevan maankäyttösopimuksen oheisen liitteen mukaisin ehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Toivari ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

aoTurun Toverit ry


Liitteet:

Kilajk § 716
Liite 1:Maankäyttösopimus, Sepänkatu 5