MAANKÄYTTÖSOPIMUS

                  

 

 

 

III kaupunginosan korttelia 8 tonttia 1 koskevan 29.8.2010 päivätyn asemakaavaehdotuksen joh­dos­ta teke­vät Turun kau­pun­ki ja tontin III-8-1 omistajat Kiinteistö Oy Sepänkatu 5 A (387/3882 osuudella), Kiinteistö Oy Sepänkatu 5 C (672/3882 osuudella), Kiinteistö Oy Sepänkatu 5 E (723/3882 osuudella), Kiinteistö Oy Sepänkatu 5 D (723/3882 osuudella), Kiinteistö Oy Sepänkatu 5 F (723/3882 osuudella) ja Kiinteistö Oy Sepänkatu 5 B (654/3882 osuudella) seu­raa­vaan sopi­muk­sen:

 

1.Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2.Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistajat suorittavat yhteisesti kaupungille kolmensadankuudenkymmenentuhannen (360.000) euron suuruisen sopimuskorvauksen. Korvaus ja sille poikkeamishakemuksen lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen laskettava 2 % suuruinen vuotuinen korko erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontille III-8-1 tai siitä muodostetulle kiinteistölle merkitään uudisrakennuksen paikka tai viimeistään kuitenkin 7 vuoden kuluttua tämän sopimuksen voimaantulosta.

 

3.Vakuus

 

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistajat luovuttavat kaupungille 360.000 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

4.Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajilta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettava rakennus liitetään ko. verkostoihin.

 

5.Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistajat luovuttavat maansa tai osan siitä kolmannelle, he vastaavat velvoit­teiden suorittamisesta ja muista sopimus­ehdoista niin kau­an, kunnes he ovat toimittaneet kaupungin kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn mer­kinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

6.Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauk­sista sekä sopimus­sakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkai­see ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

7.Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vas­taa­van poikkeusluvan saa­dessa lain­voi­man.