Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta28514.05.20143

3467-2013 (613, 627)

Iso-Heikkilän kaupunginosan "Ratapihankatu 51" asemakaavaehdotuksen 8/2013 edellyttämä maankäyttösopimus (os. Ratapihankatu 51)

Tiivistelmä:

Iso-Heikkilän kaupunginosan kortteliin 18 laaditun asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta kaupunki ja tontin Iso-heikkilä-18-4 omistaja Kiinteistö Oy Turun Ratapihankatu 51 allekirjoittavat maankäyttösopimuksen, jolla tontinomistaja sitoutuu osallistumaan asemakaavanmuutoksen seurauksena alueella toteutettaviin yhdyskuntarakennekustannuksiin.

Kilajk § 285

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 5.5.2014:

Kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on laatinut ”Ratapihankatu 51” asemakaavaehdotuksen 8/2013 Iso-Heikkilän kaupunginosaan. Asemakaavanmuutoksen tarkoituksena on muuttaa Ratapihankadun ja Koulukadun kulmassa oleva liiketontti Iso-heikkilä-18-4 asuinkerrostalojen tontiksi ja tarkistaa rakennusoikeus 6750 k-m2:ksi.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Kaupunki on tehnyt viime vuosina ja tulee tulevaisuudessa tekemään Ratapihankadun varressa liikenne- ja kunnallistekniikaninvestointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimuksen laatimista tontille Iso-Heikkilä-18-4.

Maankäyttösopimuskorvaus on määritetty käyttämällä asuinrakennusoikeuden arvona asuntorahaston hyväksymää kerrosneliömetrihintaa 228 €/k-m2, koska kiinteistönomistaja sitoutuu toteuttamaan 60 % asemakaavaehdotuksessa tontille osoitetusta uudisrakennusoikeudesta ARA-tuotantona.

Edellä esitetyllä arvolla sopimuskorvaukseksi tulee 220.795, joka erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontille Iso-Heikkilä-18-4 tai siitä muodostetulle kiinteistölle merkitään uudisrakennuksen paikka tai viimeistään kuitenkin 3 vuoden kuluttua maankäyttösopimuksen voimaantulosta. Korvaukselle lasketaan 3 % vuotuista korkoa asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen.

Tontin Iso-Heikkilä-18-4 omistaja on ilmoittanut omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen.

Liite 1Maankäyttösopimus

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan Iso-Heikkilän kaupunginosan korttelin 18 tonttia 4 koskevan maankäyttösopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKiinteistö Oy Turun Ratapihankatu 51


Liitteet:

Kilajk § 285
Liite 1:Maankäyttösopimus