MAANKÄYTTÖSOPIMUS

                  

Iso-Heikkilän kaupunginosan korttelia 18 koskevan 27.9.2013 päivätyn asemakaavaehdotuksen joh­dos­ta teke­vät Turun kau­pun­ki ja tontin Iso-Heikkilä-18-4 omistaja Kiinteistö Oy Turun Ratapihankatu 51 seu­raa­vaan sopi­muk­sen:

 

1.   Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2.   Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteen muutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kaupungille kahdensadankahdenkymmenentuhannen seitsemänsadanyhdeksänkymmenenviiden (220.795) euron suuruisen sopimuskorvauksen.

 

Korvaus erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontille Iso-Heikkilä-18-4 tai siitä muodostetulle kiinteistölle merkitään uudisrakennuksen paikka tai viimeistään kuitenkin 3 vuoden kuluttua tämän sopimuksen voimaantulosta.

 

Korvaukselle lasketaan asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen 3 % suuruista vuotuista korkoa. Kiinteistönomistajalla on oikeus suorittaa sopimuskorvaus kokonaan tai osittain ennen edellä mainittuja eräpäiviä.

 

3.    Vakuus

 

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille 220.795 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

4.    Rakentamisvelvollisuus

 

Kiinteistönomistaja sitoutuu toteuttamaan 60 % asemakaavaehdotuksessa tontille Iso-Heikkilä-18-4 osoitetusta uudisrakennusoikeudesta ARA-tuotantona seitsemässä vuodessa asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta.

 

Mikäli rakentamisvelvoite jää kokonaan tai osittain täyttämättä on kiinteistönomistaja velvollinen korvaamaan kaupungille sopimussakkona 100 € / k-m2 rakentamisvelvollisuuden alittavasta määrästä.

 

Kiinteistöliikelaitoksenjohtokunnalla on oikeus kiinteistönomistajan anomuksesta jatkaa rakentamisvelvoiteaikaa, mikäli yleinen taloudellinen tilanne maassa tms. syy sitä puoltaa.

 

Rakentamisvelvoitteen täytyttyä suorittavat sopijaosapuolet sopimusalueella katselmuksen, jossa kirjataan rakentamisvelvoitteen täyttyminen ja kirjataan mahdollisesti täyttämättömät sopimusvelvoitteet.

 

5.   Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettavat uudisrakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

6.   Koulukadun katualueenosan luovuttaminen ja sen mahdollinen rakentaminen

 

Kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille korvauksetta tontista Iso-Heikkilä-18-4 noin 193 m2 suuruisen tontinosan, joka on 27.9.2013 päivätyssä Iso-Heikkilän kaupunginosan asemakaavaehdotuksessa 8/2013 osoitettu koulukadun katualueeksi. Katualueen osan arvo on 1.930 euroa ja sen sijainti on osoitettu liitekartassa M442/27.11.2013.

 

Kaupunki saa katualueen omistukseensa ja hallintaansa tämän sopimuksen voimaan tullessa vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä maankäyttösopimuksessa on mainittu.

 

Mikäli asemakaavaehdotuksessa tontille Iso-Heikkilä-18-5 osoitetun rakennusalan toteuttaminen edellyttää jalkakäytävän rakentamista Iso-Heikkilä-18 puoleiselle reunalle, toteuttaa kiinteistönomistaja jalkakäytävän kustannuksellaan. Jalkakäytävän rakentamissuunnitelmat tulee hyväksyttää kiinteistöliikelaitoksessa ennen rakentamistöiden aloittamista.

 

7.   Muuntamot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen luovut­tamaan Oy Turku Energia Ab:n käyttöön ylei­seen sähkönjake­luun tar­vit­tavat maan ja raken­nustilojen käyttöoi­keudet jakel­umuun­ta­moi­ta, kaapelikaappeja yms. laitteita ja johto­ja var­ten. Muuntamon tarvitseman maan ja ra­kennustilo­jen käytöstä Oy Turku Ener­gia Ab maksaa las­kel­mien­sa mu­kaisen yhte­näisen korvauksen.

8.    Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunni­telmi­en mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason ko­rkeus­eroista johtuen joko penger- tai leikkaus­luis­kan ulotta­mista tontil­le, kiinteistönomistaja sallii tämän korvauk­setta.

 

9.   Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoit­teiden suorittamisesta ja muista sopimus­ehdoista niin kau­an, kunnes hän on toimittanut kaupungin kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn mer­kinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

10.   Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauk­sista sekä sopimus­sakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkai­see ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

11.   Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vas­taa­van poikkeusluvan saa­dessa lain­voi­man.