Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta26107.05.20148

4897-2014 (663)

Turun siltojen korjausohjelma

Tiivistelmä: -

Kilajk § 261

Infrapalvelut, Hannu Helinä, Kimmo Pesu, Heikki Virtanen ja Tapio Siirto 28.4.2014:

Turun kaupungilla on hallinnassaan 129 siltaa. Siltojen kuntoluokituksen mukaan näistä on huonokuntoisia 7 kappaletta ja tyydyttävässä kunnossa olevia 46 kappaletta. Loput silloista on luokiteltu hyväkuntoisiksi. Keskimäärin Turun sillat ovat valtakunnallisesti katsoen kohtuullisen hyvässä kunnossa

Kiinteistöliikelaitos on tarkastellut Turun siltojen korjaustarpeita tuleville vuosille siltojen yleistarkastustusraporttien pohjalta.  Silloista löytyy korjattavia vaurioita tällä hetkellä arvioilta noin 10 miljoonan euron edestä. Lisäksi silloista 19 kappaletta on niin huonokuntoisia, että niiden optimaalinen korjausajankohta on jo ohitettu. Näiden korvaaminen uusilla silloilla maksaa arviolta 16 miljoonaa euroa.  Korjaustarpeiden kokonaiskustannukset tämän hetken tilanteen mukaan ovat siten noin 26 miljoonaa euroa.

Korkeista kustannuksista johtuen Kiinteistöliikelaitos on ohjelmoinut siltakorjauksia pidemmälle aikavälille, aina vuoteen 2035 asti. Siltakorjaukset on ajoitettu kiireelli-syysjärjestyksessä eri vuosille käytettävissä olevan rahoituksen puitteissa. Korjaustoimenpiteiden vaikutusten riittävyyttä arvioidaan viiden vuoden välein tehtävällä seurannalla.  Seurannan perusteella määritetään korjausinvestointien oikea euromääräinen taso, jolla siltojen rapautuminen pysähtyy ja Turun sillat pysyvät jatkossakin kohtuullisen hyvässä kunnossa.

Turun siltojen korjausohjelma on esitetty liitteessä 1. Sen pohjalta on tehty alustava siltojen korjausaikataulu vuosille 2015- 2035, joka on esitetty liitteessä 2. Tarkasteluaikavälillä uusimistarpeessa olevien siltojen kartta on esitetty liitteessä 3.

Liite 1Siltojen korjausohjelma

Liite 2Alustava korjausaikataulu vuosille 2015-2035

Liite 3Uusimistarpeessa olevin siltojen kartta

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee Turun siltojen korjaustarpeen tarkastelun tiedokseen ja otettavaksi huomioon tulevien vuosien talousarvioiden valmistelussa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 261
Liite 1:Siltojen korjausohjelma
Liite 2:Alustava korjausaikataulu vuosille 2015-2035
Liite 3:Uusimistarpeessa olevin siltojen kartta