Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta26407.05.201411

6804-2013 (613, 627)

Teräsrautelan kaupunginosan "Särmääjä" asemakaavaehdotuksen 16/2013 edellyttämä maankäyttösopimus (os. Viilarinkatu 12)

Tiivistelmä:

Teräsrautelan kaupunginosan kortteliin 67 laaditun asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta kaupunki ja tontin Teräsrautela-67-7 omistaja Silkkitimpurit Oy allekirjoittavat maankäyttösopimuksen, jolla tontinomistaja sitoutuu osallistumaan asemakaavanmuutoksen seurauksena alueella toteutettaviin yhdyskuntarakennekustannuksiin.

Kilajk § 264

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 16.4.2014:

Kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on laatinut ”Särmääjä” asemakaavaehdotuksen 16/2013 Teräsrautelan kaupunginosaan. Asemakaavanmuutoksen tarkoituksena on muuttaa Satakunnantien ja Viilarinkadun välissä oleva Särmääjänpuiston alue liikerakennusten korttelialueeksi, jolle tulee sijoittumaan Lidl:n päivittäistavaraliike. Asemakaavaehdotuksessa osoitetaan myös Silkkitimpurit Oy:n omistamalle tontille Teräsrautela-67-7 lisärakennusoikeutta yhteensä 370 k-m2.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Kaupunki on tehnyt viime vuosina ja tulee tulevaisuudessa tekemään Teräsrautelan kaupunginosassa ja sen läheisyydessä liikenne – ja kunnallistekniikkainvestointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimuksen laatimista tontille Teräsrautela-67-7,

Maankäyttösopimuskorvaus on määritetty käyttämällä samaa liikerakennusoikeuden arvoa 330 €/k-m2 kuin tehdyssä Lidl Suomi Ky:n kiinteistökaupassa.

Edellä esitetyllä arvolla ja periaattein tontin Teräsrautela-67-7 sopimuskorvaukseksi tulee 42.000 euroa, joka erääntyy maksettavaksi kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun tontilla toteutettu rakennusoikeus ylittää 450 k-m2. Korvaukselle lasketaan 3 % vuotuista korkoa asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen.

Tontin Teräsrautela-67-7 omistaja on ilmoittanut omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen.

Liite 1Maankäyttösopimus

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksenjohtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan Teräsrautelan kaupunginosan korttelin 67 tonttia 7 koskevan maankäyttösopimuksen oheisen liitteen mukaisin ehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoSilkkitimpurit Oy


Liitteet:

Kilajk § 264
Liite 1:Maankäyttösopimus, "Särmääjä"