MAANKÄYTTÖSOPIMUS

 

Teräsrautelan kaupunginosan korttelia 67 koske­van 10.2.2014 päivätyn ase­ma­kaa­vanmuutosehdotuksen 16/2013 (Särmääjä) joh­dos­ta teke­vät Turun kau­pun­ki ja Teräsrautelan kaupunginosan korttelin 67 tontin 7 omistaja Silkkitimpurit Oy seuraavan sopimuksen:

 

1.Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2.Sopimuksen tekoaika   

 

Maankäyttösopimusneuvottelut on käyty asemakaavanmuutoksen sisällön tultua ratkaistuksi.

 

3.Sopimuskorvaus

 

Kiinteistönomistaja suorittaa neljänkymmenenkahdentuhannen euron (42.000) suuruisen sopimuskorvauksen. Korvaus ja sille asemakaavan vahvistumisesta alkaen laskettava 3 % suuruinen vuotuinen korko erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontille Teräsrautela-67-7 toteutettu rakennusoikeus ylittää 450 k-m2.

 

4. Vakuus

 

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille 42.000 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

5.Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettavat rakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

6.Kunnallistekniikan rakentaminen

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana alueen yleisen kunnallistekniikan (kadut, viemärit, vesijohdot), yleiset sähkö- ja puhelinjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

7.Muuntamot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen luovut­tamaan Oy Turku Energia Ab:n käyttöön ylei­seen sähkönjake­luun tar­vit­tavat maan ja raken­nustilojen käyttöoi­keudet jakel­umuun­ta­moi­ta, kaapelikaappeja yms. laitteita ja johto­ja var­ten. Muuntamon tarvitseman maan ja ra­kennustilo­jen käytöstä Oy Turku Ener­gia Ab maksaa las­kel­mien­sa mu­kaisen yhte­näisen korvauksen.

   

8.Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunni­telmi­en mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason ko­rkeus­eroista johtuen joko penger- tai leikkaus­luis­kan ulotta­mista tontil­le, kiinteistönomistaja sallii tämän korvauk­setta.

 

9.Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoit­teiden suorittamisesta ja muista sopimus­ehdoista niin kau­an, kunnes hän on toimittanut kaupungin kiinteistölaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn mer­kinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

10.Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauk­sista sekä sopimus­sakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkai­see ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

11.Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vas­taa­van poikkeusluvan saa­dessa lain­voi­man.