Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta46110.10.20123

10759-2012 (641)

VII kaupunginosan korttelin 14 asemakaavanmuutoksen "Eerikinkatu 31" 15/2010 edellyttämä maankäyttösopimus (os. Eerikinkatu 31)

Tiivistelmä:

VII kaupunginosan kortteliin 14 laaditaan asemakaavanmuutosta, jossa asuin- ja liiketontille VII-14-7 osoitetaan täydennysrakentamista. Tontin VII-14-7 omistajan Asunto Oy Eerikinhovin ja Turun kaupungin välillä tehdään maankäyttösopimus, jolla maanomistaja sitoutuu osallistumaan keskustassa lähitulevaisuudessa toteutettaviin yhdyskuntarakennemuutoskustannuksiin.

Kilajk § 461

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 27.9.2012:

VII kaupunginosan korttelin 14 tontin 7 omistaja Asunto Oy Eerikinhovi on hakenut asemakaavanmuutosta Ursininkadun puolella sijaitsevan 1-kerroksisen liike- ja toimistorakennuksen korvaamiseksi 8-kerroksisella liike- ja asuinrakennuksella.

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta hyväksyi 11.9.2012 § 374 ”Eerikinkatu 31” -nimisen asemakaavaehdotuksen 15/2010, joka on laadittu Asunto Oy Eerikinhovin hakemuksen pohjalta.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Turun keskustassa on viime vuosina tehty ja tulevaisuudessa tullaan tekemään sellaisia liikenne – ja kunnallistekniikaninvestointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimusten laatimista.

Maankäyttösopimuskorvaukseksi Kiinteistöliikelaitos on määrittänyt 630.000 euroa, joka vastaa kaupungin käyttämään korvaustasoa vastaavissa maankäyttösopimuksissa.

Sopimuskorvaus erääntyy maksettavaksi kolmessa erässä kahden vuoden aikana siitä kun tontille aloitetaan uudisrakentaminen. Korvaukselle lasketaan 3 % vuotuista korkoa asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen.

Kiinteistönomistaja on ilmoittanut omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen

Liite 1Maankäyttösopimus

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan VII kaupunginosan korttelin 14 tonttia 7 koskevan maankäyttösopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

aoAsunto Oy Eerikinhovi


Liitteet:

Kilajk § 461
Liite 1:Maankäyttösopimus