Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta60321.12.20114

14271-2011 (646)

Kaupungin maalla sijaitsevien kioskimyyntipaikkojen vuokrasopimusten jatkaminen

Tiivistelmä:

Päätetään jatkaa kaupungin maalla sijaitsevien kioskimyyntipaikkojen vuokrkasopimuksia 1.1.2012 alkaen 31.12.2021 asti.

Kilajk § 603

Maanhankinta ja isännöinti, Kaisa Kauma 7.12.2011:

 

Kaupungin maalla sijaitsevien kioskipaikkojen vuokrasopimukset päättyvät 31.12.2011. Kioskipaikkojen vuokrasopimukset ovat pituudeltaan kymmenen vuotta. Vuokrat on sidottu elinkustannusindeksiin.

 

Kioskipaikat on jaettu viiteen eri ryhmitykseen eli elintarvikekioskipaikat, elintarvikekioskipaikat lisäoikeuksin, kukkakioskipaikat, grillikioskipaikat ja yhdistelmäkioskipaikat. Kioskien lukumäärä on vähentynyt viime vuosina. Kioskien lopettamisiin on eniten vaikuttanut kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen. Alueiden kaavoittamisten yhteydessä kioskipaikoista pyritään kaavoittamaan kioskitontteja. Kioskitontteja on noin 20.

 

Uudet perusvuosivuokrat on laskettu vastaamaan ensi vuoden alun indeksillä korotettua vuokraa. Perusvuokrat eri kioskityyppien sisällä vaihtelevat kioskipaikan sijainnin mukaan.

 

Kalevantien ja Karjakadun risteyksessä olevaa kioskirakennusta on laajennettu, joten sen uusi perusvuosivuokra tulisi korottaa vastaavaksi kuin Satakunnantien ja Oikotien risteyksessä olevan kioskipaikan. Myös Borenaukiolla sijaitsevan grillikioskipaikan vuokra tulisi korottaa vastaavaksi kuin Rautatientorin grillikioskipaikan vuokra.

 

Liite 1                                  Vuokrasopimusehdot

Liite 2                                  Luettelo kioskipaikoista

 

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

 

Ehdotus        Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää jatkaa liitteenä olevan luettelon kioskipaikkojen vuokrasopimuksia nykyisten vuokramiesten kanssa 1.1.2012 alkaen 31.12.2021 asti luettelossa esitetyillä uusilla perusvuosivuokrilla lisättynä kulloinkin voimassa olevalla arvonlisäverolla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoVuokramiehet


Liitteet:

Kilajk § 603
Liite 1:Kioskipaikkojen vuokrasopimusehdot
Liite 2:Luettelo kioskipaikoista