Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta56430.11.20115

13212-2011 (641)

Tontin 853-77-55-2 (Mälikkälä) asemakaavanmuutoksen "Automaa" edellyttämä maankäyttösopimus, os. Satakunnantie 164

Tiivistelmä: -

Kilajk § 564

Tonttipalvelut, Suvi Panschin 17.11.2011:

Kaupunki on laatinut asemakaavanmuutosehdotuksen Mälikkälän kaupunginosan kortteliin 55. Asemakaavanmuutoksella mahdollistetaan tontin Mälikkälä-55-2 rakennuksen laajentaminen sekä käyttötarkoitus muutetaan teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueesta liikerakennusten korttelialueeksi. Käyttötarkoituksen muutoksella lähinnä muutetaan tilanne vastaamaan nykytilannetta, sillä tontilla on toiminut autokauppa jo usean vuoden ajan. Asemakaavanmuutos laaditaan tontinomistajan Kiinteistö Oy Förbomin aloitteesta.

6.10.2011 päivätyn asemakaavanmuutosehdotuksen mukaisesti tontin Mälikkälä-55-2 rakennusoikeus kasvaa 940 k-m2 ja kaavanmukaista käyttötarkoitusta muutetaan, joten maanomistajan ja kaupungin välillä edellytetään maankäyttösopimuksen laatimista.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Maankäyttösopimuskorvausta määritettäessä on Kiinteistöliikelaitos käyttänyt rakennusoikeuden arvona 180 €/k-m2, joka vastaa kyseisen kaupunginosan käypää arvoa. Koska kiinteistöllä on jo vuosia toiminut autokauppa, on maanomistajan kanssa käydyissä neuvotteluissa päädytty siihen, että kaavanmukaisen käyttötarkoituksen muutoksesta ei maankäyttösopimuskorvausta edellytetä. Edellä esitetyllä arvoilla ja periaattein maankäyttösopimuskorvaukseksi tulee 60.000 euroa. Korvaus erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua asemakaavanmuutoksen lainvoimaiseksi tulosta.

Kiinteistönomistaja on ilmoittanut omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen.

Liite 1Maankäyttösopimus

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto: 

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan Mälikkälän kaupunginosan korttelin 55 tonttia 2 koskevan maankäyttösopimuksen ja, että maankäyttösopimus voidaan allekirjoittaa odottamatta päätöksen lainvoimaistumista.

Samalla kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

Liikelaitosjohtaja oikeutetaan tekemään maankäyttösopimukseen tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKiinteistö Oy Förbom


Liitteet:

Kilajk § 564
Liite 1:Maankäyttösopimus