Maankäyttösopimusluonnos

 

Mälikkälän kaupunginosaa (77) koskevan 6.10.2011 päivätyn asemakaavanmuutosehdotuksen 1/2010 (Automaa) johdosta tekevät sopijapuolet Turun kaupunki ja Turun kaupungin Mälikkälän kaupunginosan (77) korttelin 55 tontin 2 omistaja Kiinteistö Oy Förbom seuraavan sopimuksen.

 

1. Sopijaosapuolet

 

Kiinteistö Oy Förbom (jäljempänä Kiinteistönomistaja) 

Tikanmaankatu 76, 21210 RAISIO

Y-tunnus 0484352-3

 

Turun kaupunki (jäljempänä Kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

 

2. Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, Kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältö- vaatimuksia.

 

3. Sopimuksen tekoaika

 

Maankäyttösopimusneuvottelut on käyty asemakaavan sisällön tultua ratkaistuksi.

 

4. Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa Kaupungille yhdyskuntarakenne-korvauksena kuudenkymmenentuhannen (60.000) euron suuruisen sopimuskorvauksen.

 

Korvaus erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua asemakaavan-muutoksen lainvoimaiseksi tulemisesta. Kaupunki lähettää Kiinteistön-omistajalle erillisen laskun asemakaavan saatua lainvoiman.

 

5. Kiinteistönmuodostustoimitus

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kustannuksellaan tarvittavat kiinteistön-muodostustoimenpiteet.

 

6. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, kiinteistönomistaja sallii tämän korvauksetta.

 

7. Valumavedet

 

Kiinteistönomistajan ja em. kiinteistöistä muodostettavien tonttien tontin-omistajien tulee huolehtia kustannuksellaan tontti- viemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

8. Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettavat rakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

9. Muuntamot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen luovuttamaan Oy Turku Energia Ab:n käyttöön yleiseen sähkönjakeluun tarvittavat maan ja rakennustilojen käyttöoikeudet jakelumuuntamoita, kaapelikaappeja yms. laitteita ja johtoja varten. Muuntamon tarvitseman maan ja rakennustilojen käytöstä Oy Turku Energia Ab maksaa laskelmiensa mukaisen yhtenäisen korvauksen.

 

10. Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoitteiden suorittamisesta ja muista sopimusehdoista niin kauan, kunnes hän on toimittanut kaupungin kiinteistöliikelaitokselle tämän sopi-muksen perään tehdyn merkinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

11. Tontin sisäisen kevyenliikenteen väylän toteuttaminen ja rasiteoikeus

 

Kiinteistönomistaja sitoutuu kustannuksellaan rakentamaan asemakaavassa osoitetun tontin sisäisen kevyenliikenteen väylän vuoden kuluessa edellä mainitun asemakaavan saatua lainvoiman.

 

Kaupunki saa korvauksetta rasiteoikeuden ko. kevyenliikenteen väylään. Kiinteistönomistaja vastaa ko. kevyenliikenteenväylän kunnossa- ja puhtaanapidosta.

 

Molemmilla osapuolilla on oikeus hakea rasitetoimitusta tämän sopimuksen mukaisen oikeuden merkitsemiseksi kiinteistörekisteriin rasitteena. Rasite-toimituksen kustannuksista vastaa rasiteoikeuden saaja.

 

12. Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauksista johtuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

13. Sopimuksen voimaantulo ja raukeaminen

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen saadessa lainvoiman. Mikäli asemakaavan muutos ei ole oleellisilta osin edellä sanotun kaavaehdotuksen mukaisena ole tullut voimaan 31.12.2014 mennessä, tämä sopimus raukeaa.

 

Sopimuksen päättyessä kumpikin sopijapuoli kantaa omat kulunsa eikä kummallakaan sopijapuolella ole oikeutta saada korvausta toiselta sopijapuolelta sopimuksen päättymisen johdosta.

 

14. Kaupungin päätöksen lainvoimaisuus

 

Kaupungin niin vaatiessa tämä maankäyttösopimus purkautuu, mikäli Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös 30.11.2011 § XXX muutoksenhaun johdosta kumotaan lainvoiman saaneella ratkaisulla.

 

 

 

ALLEKIRJOITUKSET