Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 516 09.11.2011 5

12180-2011 (641)

I kaupunginosan korttelin 12 asemakaavanmuutoksen "Kiinanmylly ja -torni" 23/2009 edellyttämät maankäyttösopimukset (os. Kiinanmyllynkatu 5a ja 5b)

Tiivistelmä:

I kaupunginosan kortteliin 12 laaditaan asemakaavanmuutosta, jossa kortteliin I-12 osoitetaan täyden-nysrakentamista ympäristön mittakaavaan ja kaupunkikuvaan istuvalla asuin-, liike- ja toimistoraken-tamisella sekä varaudutaan joukkoliikenteen tulevaisuudentarpeisiin. Tontinomistajien Asunto Oy Kii-nanmylly ja Asunto Oy Kiinantorni sekä Turun kaupungin välillä tehdään maankäyttösopimukset, joilla maanomistajat osallistuvat I kaupunginosassa toteutettaviin yhdyskuntarakennemuutoskustannuksiin.

Kilajk § 516

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 24.10.2011:

I kaupunginosan korttelin 12 tonttien 1004 ja 2004 omistajat Asunto Oy Kiinanmylly ja Asunto Oy kiinantorni ovat hakeneet asemakaavanmuutosta täydennysrakentamisen mahdollistamiseksi omistamilleen tonteille.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

I kaupunginosassa on viime vuosina tehty ja tulevaisuudessa tullaan tekemään sellaisia liikenne – ja kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimusten laatimista.

Maankäyttösopimuskorvausta määritettäessä on Kiinteistöliikelaitos käyttänyt asuntorakennusoikeuden arvona 360 €/k-m2, joka vastaa kaupungin käyttämään hintaa asuntotonttien osalta vastaavissa maankäyttösopimuksissa.

Edellä esitetyllä arvolla ja periaattein Asunto oy Kiinantornin sopimuskorvaukseksi tulee 140.000 euroa ja Asunto oy Kiinanmyllyn sopimuskorvaukseksi tulee 730.000 euroa. Asemakaavanmuutoksen seurauksena kasvaa Asunto Oy Kiinantornin omistaman tontin I-12-1004 rakennusoikeus 1360 k-m2 ja Asunto Oy Kiinanmyllyn omistaman tontin I-12-2204 rakennusoikeus 5846 k-m2.

Sopimuskorvaukset erääntyvät maksettavaksi kolmen kuukauden kuluttua siitä kun tonteille aloitetaan uudisrakentaminen. Korvauksille lasketaan 3 % vuotuista korkoa asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen.

Kiinteistönomistajat ovat ilmoittaneet omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevat maankäyttösopimukset.

Liite 1Maankäyttösopimus

Liite 2Maankäyttösopimus

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan I kaupunginosan korttelin 12 tontteja 1004 ja 2004 koskevat maankäyttösopimukset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAsunto Oy Kiinanmylly
aoAsunto Oy Kiinantorni


Liitteet:

Kilajk § 516
Liite 1:Maankäyttösopimus Kiinanmylly
Liite 2:Maankäyttösopimus Kiinantorni