Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 400 14.09.2011 7

9973-2011 (641)

Esisopimus koskien Illoisten siirtolapuutarha-alueen kiinteistön 853-56-2-1 vuokrasopimusta

Tiivistelmä:

Esisopimuksen tarkoituksena on käynnistää sopimusalueen rakennushankkeen suunnittelu. Esisopimuksen aikana laaditut, sopimusalueelle soveltuvat ja riittävän laadukkaat suunnitelmat ovat edellytys sopimusaluetta koskevan vuokrasopimuksen solmimiseen. Esisopimuksen voimassaoloaika päättyy viimeistään 1.9.2012.

Kilajk § 400

Tonttipalvelut, Mika Rajala 30.8.2011:

 

GB Group Oy on neuvotteluissaan kaupungin kanssa ilmaissut kiinnostuksensa suunnitella ja rakennuttaa Illoisten siirtolapuutarha-alueen kiinteistön 853-56-2-1 alueelle liikeideansa mukaisen yhtiömuotoisen ryhmäpuutarha-alueen. Yhtiö on toteuttanut sekä toteuttamassa vastaavia kohteita Espoossa.

Esisopimuksen tarkoituksena on käynnistää sopimusalueen rakennushankkeen suunnittelu. Koska Illoisten siirtolapuutarha-alueen kehittämistarpeeseen, rakennuskantaan, infran rakentamiseen sekä toteuttamisaikatauluihin yms. liittyvät asiat ovat vielä osin avoimia, lopullista vuokrasopimusta ei hankkeen tässä vaiheessa ole vielä mahdollista allekirjoittaa. Kaupungin ja rakennuttajan on tarkoitus päästä esisopimuksen voimassaoloaikana yhteisymmärrykseen rakennuttajan laatimien suunnitelmien riittävästä laadusta ja niiden soveltuvuudesta sopimusalueelle sekä sopimusalueen vuokraehdoista.

Sopimusalueen rakennushankkeen käynnistyessä rakennuttaja tarjoaa myös erillistä rakennuttamispalvelua yksityishenkilöille, jotka ovat kiinnostuneet rakentamaan siirtolapuutarhamökkinsä Illoisten siirtolapuutarha-alueen jo osittain rakentuneiden kiinteistöjen 853-56-1-1 ja/tai 853-56-3-1 alueille niitä koskevien ohjeistusten mukaisesti.

Esisopimuksen voimassaoloaikana hanke saatetaan mahdollisuuksien mukaan rakennuslupavaiheeseen asti. Hankkeen arvioitu valmistumisaika on keväällä 2013.

Kaupungistumisen myötä siirtola- ja ryhmäpuutarha-alueiden mahdollistaman virkistystoiminnan kysyntä tulee tulevaisuudessa todennäköisesti kasvamaan. Illoisten siirtolapuutarha-alueen rakentuminen on tähän asti ollut varsin hidasta. Yksi syy tähän on omasta siirtolapuutarhamökistä kiinnostuneiden osaamisen puute rakentaa oma mökkinsä. Rakennuttamispalveluja tiedusteltaessa monet yritykset eivät ole kokeneet siirtolapuutarha-alueiden mökkien rakentamista kiinnostavana tai kannattavana. Nyt kiinnostuksensa ilmaisseelle GB Group Oy:lle halutaan antaa mahdollisuus esisopimuksen voimassaoloaikana selvittää liikeideansa mukaista rakentamista Illoisten siirtolapuutarha-alueelle ja näin samalla kokeilla uutta keinoa edistää Illoisten siirtolapuutarha-alueen valmiiksi rakentumista.

GB Group Oy:n esite kohteesta Koy Espoon Kesäpäiväntarha on nähtävillä johtokunnan kokouksessa.

Liite 1Esisopimusluonnos

Liite 2Kartta: Illoisten siirtolapuutarha-alueet

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että Turun kaupunki tekee liitteen mukaisen esisopimuksen GB Group Oy:n kanssa koskien Illoisten siirtolapuutarha-alueen kiinteistön 853-56-2-1 suunnittelua ja vuokrasopimusta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoGB Group Oy


Liitteet:

Kilajk § 400
Liite 1:Esisopimusluonnos
Liite 2:Kartta