Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 217 11.05.2011 6

5391-2011 (642)

Korvaussopimus vuokratontin (Raunistula) 853-81-31-1 rakennuksen korvaamisesta ja osittaisesta purkamisesta (os. Vanha Tampereentie 103)

Tiivistelmä:

Kaupunki korvaa Sarakoivu Oy:lle vuokratontilla olevasta rakennuskannasta ja vahingosta 120.000 euroa. Osa rakennuksesta tulee purettavaksi kaupungin kustannuksella mahdollisimman pian Fingridin voimajohtohankkeen takia. Jäljelle jäävä rakennusosa jää ylläpito- ja hoitokustannuksia vastaan Sarakoivun käyttöön enintään vuoden 2015 loppuun.

Kilajk § 217

Maanhankinta ja isännöinti, Ilkka Uusi-Uola 2.5.2011:

Kiinteistöliikelaitos on neuvotellut Sarakoivu Oy:n kanssa otsikossa mainitusta rakennuksen korvaamisesta, osittaisesta purkamisesta ja väliaikaisesta käytöstä.

Kyseessä oleva kohde sijaitsee Toijalan radan tasoylikäytävän vieressä alueella, jolla ollaan uudistamassa Fingrid Oyj:n voimajohtoa välillä Koroinen-Kuninkoja. Lisäksi alue on suunnittelun alaisena Halistenväylän toteuttamiseen liittyen. Rautatien alitus ja Vähäjoen uoman ylitys vaativat merkittäviä järjestelyjä alueella. Väylähankkeen alueen tonttien maanvuokrausten pitkäaikaiselle jatkamiselle ei ole edellytyksiä.

Asiassa on päädytty ratkaisuun, jossa tontin vuokramiehen ja kaupungin välillä sovitaan rakennuksen korvaamisesta lakkaavan maanvuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti.  Osa rakennuksesta tulee purettavaksi välittömästi Fingridin voimajohdon sijoittumisen perusteella. Jäljelle jäävän rautatien puoleisen rakennusosan käyttö vuokramiehen tarpeisiin sovitaan jatkuvaksi enintään vuoden 2015 loppuun. Hallinta jatkuu kohteen ylläpito- ja hoitokustannuksia vastaan, mutta vuokraa ei peritä.

Korvaussopimuksella kaupunki korvaa menetetystä omaisuudesta ja maanvuokrasopimukseen sisältyvän jatkoajan menetyksestä 120.000 euroa. Kaupunki vastaa purkutyön kustannuksista. Alueen rakennusomaisuus siirtyy kaupungille ja kohteen maanvuokraus lakkaa sopimuksen allekirjoituksilla.

Sopimus on tarkoituksenmukainen ja kaupungin puolelta hyväksyttävissä.

Asia on kiireellinen, koska Fingridin voimajohtohankkeeseen liittyen purettavaksi tuleva rakennusosa pitää poistaa 31.8.2011 mennessä.

Liite 1Sopimusluonnos

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

-hyväksyä korvaussopimuksen, jolla kaupunki korvaa Sarakoivu Oy:lle 120.000 euroa tontilla 853-81-31-1 olevasta rakennuskannasta ja muutoin liitteen mukaisin ehdoin.

-asian kiireellisyyden vuoksi pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti ja sopimus saadaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedFingrid Oyj
aoSarakoivu Oy


Liitteet:

Kilajk § 217
Liite 1:Sopimusluonnos